Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Beursblik: Jefferies zet OCI op kooplijst

Beursblik: Jefferies zet OCI op kooplijst
29 sep 2023 om 07:31

Jefferies heeft vrijdag het advies voor OCI verhoogd van Houden naar Kopen, terwijl het koersdoel van 25,00 naar 34,00 euro ging. Dit bleek vrijdag uit een rapport van de zakenbank.

Analisten van Jefferies verhoogden hun EBITDA-taxaties met circa 21 procent voor de komende drie jaar en zit daarmee 23 procent boven de consensus voor 2024.

Het cyclische karakter, de kosten en de strategische risico’s blijven hoog voor Europese chemiespelers, aldus de analisten, met weinig factoren die voor een positief winstmomentum kunnen zorgen.

“Maar OCI is een uitzondering”, zo stelde Jefferies. Op korte termijn heeft OCI de wind in de rug en kan het de concurrentiestrijd goed aan, omdat slechts 18 procent van zijn ammoniak- en methanolfabrieken van OCI in Europa staat, waar de energieprijzen het hoogst zijn. Hierdoor zullen de marges buiten Europa een stuk hoger liggen, voorziet Jefferies.

Ook heeft het bedrijf voldoende strategische opties, zoals desinvesteringen of een Amerikaanse notering. Dat laatste zal voor een herwaardering zorgen, denkt Jefferies.

Tot slot is de balans van OCI sterk en komen een aantal sterk winstgevende projecten live. En daarvan zullen aandeelhouders profiteren met een stevig dividend, aldus de bank.

Het aandeel OCI sloot donderdag op 24,77 euro


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers OCI

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.