Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wall Street sluit nagenoeg vlak na beweeglijke handelsdag

Wall Street sluit nagenoeg vlak na beweeglijke handelsdag
27 sep 2023 om 22:32

 De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn woensdag nagenoeg vlak gesloten, na een beweeglijke handelsdag. 

De S&P 500 sloot nagenoeg vlak op 4274,51 punten. De Dow Jones-index daalde 0,2 procent tot 33.550,27 en de Nasdaq Composite won 0,2 procent naar 13.092,85 punten. 

Het sentiment werd woensdag gedurende de handel onder andere negatief beïnvloed door de verder oplopende rentes, oplopende olieprijzen en opmerkingen van voorzitter Neel Kashkari van de Fed in Minneapolis, die er niet zeker van is dat de huidige rentestanden voldoende zullen zijn om de inflatie omlaag te krijgen. Echter, later in de handelssessie wisten de indices er toch nog een nagenoeg vlakke sluiting uit te persen.

“Het geloof dat de rentes weleens langer hoog kunnen blijven wordt steeds sterker, zolang er geen bevestiging is dat de economische groei sterk afkoelt en de inflatie sterker vertraagt”, aldus investment manager Simon Wiersma van ING. “Nu zien we wereldwijd wel dat het economisch momentum verzwakt, wat we kunnen aflezen uit de inkoopmanagersindices, maar de vrees voor een lange en diepe recessie lijkt juist te verdwijnen.”

Beleggers blijven worstelen met de implicaties van een langdurige periode van hoge rente en de mogelijke repercussies daarvan voor de economie”, stelde SPI Asset Management.  

Economisch nieuws was er over nieuwe orders voor duurzame goederen in de VS. Deze stegen in augustus onverwacht met 0,2 procent. Er werd gerekend op een daling van 0,5 procent.

De olieprijzen wisten opnieuw de jaarrecords aan te scherpen en een vat WTI-Olie steeg 3,6 procent naar 93,68 dollar per vat. Vanmiddag werd bekend dat de Amerikaanse olievoorraden opnieuw zijn gedaald naar het laagste niveau van 2023. De voorraden daalden met 2,2 miljoen vaten tot 416,3 miljoen stuks.

Analisten van Goldman Sachs zeggen dat een aanhoudende stijging van de olieprijzen waarschijnlijk geen economische neergang zal veroorzaken, terwijl de analisten van S&P Global verwachten dat de olieprijzen in de nabije toekomst zullen matigen.

De euro/dollar zakte verder weg richting de 1,0503. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,0564 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,0577 op de borden.

De Amerikaanse tienjaarsrente steeg naar het hoogste punt in 15 jaar tot 4,62 procent.

Bedrijfsnieuws

Micron daalde nabeurs met ruim 3 procent procent. Dit na meevallende kwartaalcijfers, maar een tegenvallende outlook.

Costco wist 1,9 procent terreinwinst te boeken na kwartaalcijfers die beter dan verwacht waren, zowel qua winst als qua omzet.

Hayward Holding steeg met bijna 8 procent, nadat bekend werd dat het bedrijf werd opgenomen in de S&P Smallcap 600 index.

MillerKnoll heeft zijn verwachtingen verhoogd voor het lopende boekjaar, van 1,70 tot 2,00 dollar winst per aandeel naar 1,85 tot 2,15 dollar. Het aandeel noteerde bijna 28 procent hoger en bereikte hiermee het hoogste niveau in een jaar.

Peloton Interactive steeg nabeurs ongeveer 15 procent, nadat het bedrijf een vijfjarige strategische samenwerking met Lululemon aankondigde.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.