Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Update: Ajax ziet voorzitter raad van commissarissen opstappen

Update: Ajax ziet voorzitter raad van commissarissen opstappen
27 sep 2023 om 14:34

Voorzitter Piet Eringa van de raad van commissarissen van Ajax heeft besloten terug te treden. Dat maakte de Amsterdamse voetbalclub woensdag bekend.

“Juist als het niet goed gaat, vind ik dat je er moet staan als toezichthouder”, verklaart Eringa, die op 14 maart dit jaar als voorzitter werd benoemd. “Maar ik ben niet doof voor de kritiek en niet blind voor de situatie waar Ajax zich nu in bevindt. Om die reden heb ik besloten om ruimte te maken voor een nieuwe voorzitter.”

De kortstondige voorzitter sprak daarbij de wens uit dat de sportieve prestaties snel weer op het gewenste niveau komen voor de sportclub. Eringa treedt formeel per 2 oktober af.    

Ajax heeft een belabberde start van de competitie achter de rug. Het meest recente dieptepunt was de thuiswedstrijd tegens aartsrivaal Feyenoord afgelopen zondag, die bij een 3-0 achterstand moest worden gestaakt nadat er herhaaldelijk vuurwerk op het veld werd gegooid door de eigen aanhang. Vanmiddag wordt het restant uitgespeeld. Inmiddels staat het daar 0-4 voor Feyenoord.

Zondag werd technisch directeur Sven Mislintat door de club ontslagen vanwege gebrek aan breed draagvlak. De Vereniging van Effectenbezitters vroeg daarop opheldering over de gang van zaken. Ajax gaf opdracht voor een onafhankelijk extern onderzoek naar de rol van Mislintat bij de transfer van een speler naar Ajax. 

Update: om reactie VEB na ontslag directeur en tussenstand Ajax-Feyenoord toe te voegen .


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.