Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: inkoopprogramma Exor positief

Beursblik: inkoopprogramma Exor positief
14 sep 2023 om 10:30

Het door Exor aangekondigde inkoopprogramma van eigen aandelen is positief om meerdere redenen. Dit stelden analisten van ING donderdag in een rapport.

Exor liet vanochtend weten dat het bestuur goedkeuring heeft gegeven voor een inkoopprogramma van eigen aandelen ter waarde van 1 miljard euro. Tot 750 miljoen euro daarvan zal vandaag als een tender in de markt worden gezet. Exor is bereid hierbij een premie van maximaal 10 procent te betalen.

"Een inkoopprogramma tegen zo'n hoge korting is automatisch waarde verhogend“, aldus de analisten, die dan ook een stijging van 2,6 procent van de intrinsieke waarde per aandeel voorzien. Bovendien geeft het een sterk signaal af over de waardering van het aandeel, aldus ING, en laat ook zien dat Exor discipline heeft in het alloceren van kapitaal.

Verder verlaagt het inkoopprogramma "significant" het herinvesteringsrisico en de kans op een "overhang" als gevolg van aandeelhouders in de familie die hun aandelen willen verkopen.

Al met al noemde ING de aankondiging van het inkoopprogramma daarom positief.

ING heeft een koopadvies op Exor met een koersdoel van 107,00 euro. Het aandeel steeg donderdagochtend met 6,1 procent tot 86,50 euro.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!