Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: JP Morgan verwacht meevaller bij NN

Beursblik: JP Morgan verwacht meevaller bij NN
13 sep 2023 om 14:42

JP Morgan heeft NN Group op een lijstje gezet met aandelen waar de bank nieuws over verwacht dat de koers positief kan aanjagen. Dat blijkt uit een rapport van de Amerikaanse zakenbank.

De Nederlandse verzekeraar krijgt samen met negen andere aandelen de status Positive Catalyst Watch, omdat JP Morgan verwacht dat NN zijn voor 2025 gestelde doelstelling om 1,8 miljard euro operationeel kapitaal te genereren al dit jaar gaat halen.

De analisten denken namelijk dat er in de tweede jaarhelft 860 miljoen euro aan kapitaal zal worden gegenereerd, wat het jaartotaal op 1,86 miljard euro zou brengen. Omdat het eerste halfjaar enkele meevallers bevatte, zoals lager dan gemiddelde weergerelateerde schade in Nederland, zal NN in de komende jaren dichtbij dit jaarniveau blijven, voorziet de bank.

Daarnaast heeft de aanpassing van de boekhouding aan de IFRS17-verslagregels het verdienvermogen van NN sterk vergroot en dit zal naar verwachting van de zakenbank leiden tot een hogere consensusverwachting voor de operationele winst. JP Morgan zit met zijn verwachting voor de operationele winst van NN 26 procent hoger dan de consensus.

De bank heeft een Overwogen advies op het aandeel.  


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Ajax

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!