Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Video: geweldig instapmoment voor obligaties en techaandelen blijven aantrekkelijk

Video: geweldig instapmoment voor obligaties en techaandelen blijven aantrekkelijk
6 sep 2023 om 08:18

Beleggers verliezen wellicht de moed, nu cijfers laten zien dat het economische momentum afneemt en vooral de dienstensector het steeds moeilijker krijgt, maar er zijn nog zeker kansen. Dit zegt beleggingsstrateeg Vincent Juvyns van JPMorgan Asset Management voor de camera van ABM Financial News.

Maar het is niet alleen de vrees voor de economie die beleggers voorzichtig maakt. Saoedi-Arabië en Rusland zullen de productieverlaging die zij al enkele maanden hanteren, doorzetten tot aan het eind van dit jaar. "Meteen schoot de olieprijs boven de 90 dollar per vat." En dat jaagt de inflatievrees weer aan.

En die combinatie van vrees voor een economische vertraging en de inflatie, "dat is een beetje te veel voor de markt".

Klik hier voor: geweldig instapmoment voor obligaties en techaandelen blijven aantrekkelijk

Toch blijft Juvyns uitgaan van een 'zachte landing' in de VS. China en Europa zijn wat zwakker, maar de beleggingsstrateeg rekent nog altijd op groei voor de wereldeconomie. En de inflatie zal dalen in de komende maanden.

Met dit in het achterhoofd meent Juvyns dat een defensieve positionering vereist is. JPMorgan is neutraal over aandelen en heeft een voorkeur voor obligaties. 

"Ergens volgend jaar zullen de centrale banken de rentes kunnen verlagen." En dat is positief voor de obligatiemarkten. Juvyns spreekt dan ook van een "fantastisch instapmoment".

Maar ook binnen de aandelenmarkten ziet Juvyns kansen, vooral in techgerelateerde bedrijven met blootstelling aan AI. Gezondheidszorg en dividendaandelen blijven eveneens aantrekkelijk volgens de expert.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!