Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: Degroof Petercam verlaagt koersdoel TKH

Beursblik: Degroof Petercam verlaagt koersdoel TKH
6 sep 2023 om 09:59

Degroof Petercam heeft het koersdoel voor TKH verlaagd van 61,00 naar 55,00 euro bij handhaving van het koopadvies. Dit bleek woensdag uit een rapport van de bank. 

Analist Michael Roeg merkte op dat TKH erg veerkrachtig is gebleken tijdens en na de coronacrisis, waardoor Degroof de ramingen voor 2021 en 2022 verhoogde. Ook de voorziene terugval in 2022 als gevolg van de nodige macro-economische onzekerheid bleek uiteindelijk minder heftig dan verwacht, waardoor Roeg opnieuw zijn ramingen verhoogde. 

In het tweede kwartaal van dit jaar zag de analist evenwel een autonome groeivertraging, terwijl de rentelasten hoger waren en ook de kosten hoger uitvielen als gevolg van het aannemen van nieuw personeel. Hierdoor viel de afgegeven outlook door TKH tegen, aldus Roeg.

Degroof verlaagde zijn omzet- en winstramingen voor de komende jaren met 3 tot 5 procent. Voor de operationele winst gingen de ramingen met 6 tot 10 procent omlaag. Zodoende kwam de analist tot een lager koersdoel.

Het aandeel TKH koerste woensdagochtend 0,2 procent hoger op 42,26 euro.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers TKH Group

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!