Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Futures Wall Street wijzen omhoog

Futures Wall Street wijzen omhoog
31 aug 2023 om 13:02

De Amerikaanse beurzen gaan donderdag een vlakke tot licht hogere opening tegemoet, in afwachting van een belangrijk inflatiecijfer dat voorbeurs verschijnt.

Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren rond lunchtijd tot 0,3 procent in het groen.

De beurs zou daarmee een vijfde dag van stijgingen op rij kunnen meemaken, mits de PCE inflatie-index geen roet in het eten gooit. Het is de favoriete indicator voor de Federal Reserve om de ontwikkeling van de inflatie te volgen.

Beleggers hopen dat het cijfer laat zien dat er geen opleving is van de inflatiedruk en zo steun kan bieden aan het optimistische scenario, waarin de centrale bank de komende maanden minder happig zal zijn op verdere renteverhogingen.

Analisten rekenen op een kerninflatie van 4,2 procent in juli, tegen 4,1 procent in juni, met een prijsstijging op maandbasis van 0,2 procent.

Vrijdag volgt nog het maandelijkse banenrapport. Dit rapport moet duidelijk maken of de Amerikaanse arbeidsmarkt daadwerkelijk verzwakt. De consensusverwachting gaat uit van 170.000 nieuwe banen in augustus tegen 187.000 een maand eerder.

Europese beurzen stijgen donderdag en in Azië waren de uitslagen verdeeld.  

Olie werd iets duurder. Een oktoberfuture West Texas Intermediate olie steeg 0,6 procent tot 82,09 dollar. Brent-olie werd 0,5 procent duurder op 85,66 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,0875. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er 1,0920 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Salesforce meldde woensdag nabeurs beter dan verwachte winstcijfers en gaf ook een beter dan verwachte outlook voor de komende kwartalen af. Het aandeel steeg voorbeurs 5 procent.

Lingeriemerk Victoria’s Secret boekte onverwacht een verlies en voorziet een omzetdaling in het hele jaar. Het aandeel verliest 5 procent.

Chewy rapporteerde een winst in het tweede kwartaal en een sterker dan verwachte omzet. Voor het derde kwartaal rekent het bedrijf op een omzet die onder de verwachting lag. Het aandeel verloor 4 procent in de elektronische handel.

Five Below verloor 6 procent. Het bedrijf stelde zijn outlook voor het boekjaar bij, omdat het rekent op meer verlies van handelsvoorraden, wat bijvoorbeeld veroorzaakt kan zijn door diefstal, beschadiging of boekhoudkundige fouten.

Aandelen Okta stegen 11 procent na meevallende resultaten. Het bedrijf zei signalen te zien dat de uitgaven aan IT door klanten aan het stabiliseren zijn.

Palantir Technologies verloor in de handel voorbeurs 4 procent na een adviesverlaging door Morgan Stanley.

Slotstanden

Wall Street sloot woensdag hoger. De S&P 500-index steeg 0,4 procent tot 4.515,00 punten. De Nasdaq steeg 0,5 procent tot 14.019,31 punten en de Dow Jones-index klom 0,1 procent tot 34.888,14 punten.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.