Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: Van Lanschot solide waar het telt

Beursblik: Van Lanschot solide waar het telt
24 aug 2023 om 09:55

Van Lanschot Kempen heeft in de eerste jaarhelft een lager dan verwachte winst en operationeel resultaat geboekt, met goede resultaten bij de Private Bank en tegenvallende bij de zakelijke tak. Dat stelde ING donderdag in een rapport.

De fee-inkomsten waren wat lager en de rentebaten juist wat hoger dan verwacht, maar de tegenvaller zat in de financiële transacties en dat stelt gerust, volgens analist Jason Kalamboussis. Dit onderdeel weerspiegelt de hogere financieringskosten die de bank heeft voor zijn obligaties, in het hogere renteklimaat.

De kosten waren lager dan verwacht en dat is belangrijk, stelde de analist, maar die kosten moeten nog wel omlaag om te laten zien dat Van Lanschot waarde kan toevoegen met zijn overnames.

De instroom van nieuw beheerd vermogen bij de Private Bank is sterk en dit onderdeel blijft boven verwachting presteren, stelde ING. Al met al waren de resultaten solide waar het telt, ondanks de tegenvallende nettoresultaten, volgens Kalamboussis.

ING heeft een koopadvies met een koersdoel van 37,50 euro. Het aandeel Van Lanschot Kempen stond donderdag 7,6 procent lager op 27,30 euro.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Avantium

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.