Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: goede omzetgroei voor Kendrion

Beursblik: goede omzetgroei voor Kendrion
23 aug 2023 om 08:55

Kendrion heeft in het tweede kwartaal een goede omzetgroei geboekt. Dit stelde analist Johan van den Hooven van Edison tegenover ABM Financial News.

Afgelopen kwartaal steeg de omzet met 8 procent. Dat was 5 procent in het eerste kwartaal. En de autonome omzetgroei van 9 procent was beter dan verwacht, aldus de analist. De doorgevoerde prijsverhogingen kenden een grotere impact, “maar ook de volumes waren beter in het tweede kwartaal”, merkte Van den Hooven op.

De analist ziet dat Kendrion vooral last heeft in het industriële segment van de lagere economische activiteit in Duitsland en China. “Vooral bij industrial brakes”. Maar Automotive liet een herstel zien.

Van den Hooven merkte verder op dat de EBITDA met 2 procent steeg, terwijl die in het eerste kwartaal nog met 7 procent daalde. De marge is nog wel lager, maar Kendrion zegt dat daling in de brutomarge minder aan het worden is, “dus dat is een goed uitgangspunt voor de tweede helft”, vindt de analist.

“Kendrion geeft wel aan dat de marktomstandigheden moeilijker worden, vooral in Duitsland en China dus zijn ze voorzichtig voor de rest van het jaar. Daartegenover staat het opstarten van de nieuwe fabriek in China die zeker zal gaan bijdragen aan de groei”, besloot de analist.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Kendrion

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.