Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: Berenberg verlaagt koersdoel Avantium

Beursblik: Berenberg verlaagt koersdoel Avantium
17 aug 2023 om 10:54

(ABM FN) Berenberg heeft het koersdoel voor Avantium verlaagd van 4,70 naar 4,40 euro met handhaving van het koopadvies. Dit bleek donderdag uit een rapport van analist Andres Castanos-Mollor.

Hij gelooft dat het bedrijf in het vierde kwartaal 50 miljoen zal ophalen, waar eerst op 40 miljoen euro was gerekend.

Dit bedrag zou voldoende moeten zijn om Avantium in staat te stellen het punt te bereiken waarop PEF op grote schaal wordt geproduceerd in de tweede helft van 2024. Castanos-Mollor denkt dat de plannen tijdens een beleggersdag in het laatste kwartaal van dit jaar worden aangekondigd.

De resultaten van Avantium in de eerste helft van 2023 waren volgens Berenberg operationeel zwak, aangezien de totale kosten bleven stijgen en de afwerking van het orderboek van de divisie R&D Solutions vertraging heeft opgelopen door verstoringen in de aanvoerketen.

Avantium heeft anderzijds bevestigd dat de bouw van zijn vlaggenschip FDCA-fabriek op schema blijft, zodat de productie in de tweede helft van 2024 zou kunnen starten. Berenberg denkt dat dit de belangrijkste succesfactor voor het bedrijf is.

Licenties kunnen evenwel pas worden verkocht nadat Avantium heeft aangetoond dat het de technologie FDCA op industriële schaal en tegen concurrerende kosten kan produceren.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Bayer

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.