Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: Jefferies verhoogt koersdoel PostNL

Beursblik: Jefferies verhoogt koersdoel PostNL
8 aug 2023 om 07:24

Jefferies heeft dinsdag het koersdoel voor PostNL verhoogd van 1,50 naar 1,80 euro en handhaaft het Houden advies op het aandeel. Dit bleek uit een rapport van de zakenbank.

Analist David Kerstens geeft in dit rapport aan dat postbedrijven in de Benelux beter dan verwacht hebben gepresteerd in het tweede kwartaal, dankzij een herstel van de pakjesvolumes, wat leidde tot winstverbeteringen.

Bij PostNL steeg het genormaliseerde bedrijfsresultaat in het tweede kwartaal met 80 procent naar 18 miljoen euro, zij het vanaf een lage basis. Dit is deels het gevolg van lagere herstructureringskosten, maar ook een hoger resultaat bij de afdeling pakketten. De daling van het postvolume daarentegen drukte op de resultaten, aldus Kerstens.

Voor 2023 wordt door PostNL een genormaliseerde EBIT verwacht van 100 tot 130 miljoen euro, waar eerder werd uitgegaan van 70 tot 100 miljoen euro. De genormaliseerde winst zal uitkomen tussen de 65 en 95 miljoen euro in plaats van tussen de 40 en 70 miljoen euro.

De analist is te spreken over deze outlookverhoging. 

De combinatie van hogere pakketvolumes en lagere herstructureringskosten heeft er voor gezorgd dat Jefferies het advies onveranderd laat, maar het koersdoel wel heeft verhoogd.

Het aandeel PostNL is maandag 9,5 procent hoger gesloten op 2,01 euro.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers PostNL

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.