Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Qualcomm ziet winst halveren

Qualcomm ziet winst halveren
2 aug 2023 om 22:42

Qualcomm heeft in het afgelopen kwartaal een fors lagere omzet en winst geboekt. Dit bleek woensdag nabeurs bij de publicatie van de kwartaalcijfers van het Amerikaanse halfgeleider- en smarttechnologiebedrijf.

De omzet van Qualcomm daalde van 10,9 miljard dollar in dezelfde periode een jaar eerder naar 8,5 miljard dollar in het afgelopen kwartaal, een daling van 23 procent.

Qualcomm boekte verder een nettowinst van 1,8 miljard dollar, ofwel 1,60 dollar per aandeel, in vergelijking met 3,7 miljard dollar winst in dezelfde periode een jaar eerder.

Op aangepaste basis bedroeg de winst 1,87 dollar per aandeel. Dat is beter dan verwacht. Vooraf door FactSet geraadpleegde analisten rekenden op een aangepaste winst van 1,81 dollar per aandeel op een omzet van 8,5 miljard dollar.

Outlook

Voor het lopende kwartaal rekent Qualcomm op een omzet van 8,1 tot 8,9 miljard dollar, wat in lijn is met de verwachting van analisten.

De aangepaste winst per aandeel wordt geraamd op 1,80 tot 2,00 dollar per aandeel. Analisten rekenen volgens FactSet op een winst van 1,92 dollar per aandeel.

Het aandeel Qualcomm noteerde woensdag in de elektronische handel nabeurs 4,1 procent lager.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Qualcomm

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.