Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: Berenberg verhoogt koersdoel AkzoNobel

Beursblik: Berenberg verhoogt koersdoel AkzoNobel
2 aug 2023 om 07:47

Berenberg heeft het koersdoel voor AkzoNobel verhoogd van 83,00 naar 87,00 euro met handhaving van het koopadvies. Dit bleek woensdag uit een analistenrapport van de bank.

Berenberg stelde daarin dat de coatingsspecialist na een aarzelend begin van 2023 nu de marges ziet verbeteren en dat dit, samen met de vermindering van het werkkapitaal, nog maar het begin is.

De bank verhoogde de raming voor de aangepaste EBITDA voor dit jaar met 6,5 procent, voor 2024 met 3,8 procent en voor 2025 met 9,0 procent.

De prijzen voor grondstoffen en transport lopen nu terug, met een voordeel van 5 miljoen euro in het tweede kwartaal tot gevolg, en Berenberg denkt dat deze prijsdaling nog tot in 2024 voortduurt. De bank wees daarbij op sectorgenoten PPG en Sherwin-Williams die een beter dan verwacht prijseffect meldden bij hun kwartaalrapportages.

Met betrekking tot de volumes, waarvoor AkzoNobel de outlook verhoogde, heeft Berenberg woensdag de raming voor dit jaar op een daling met 0,4 procent op jaarbasis liggen. De onderneming houdt het zelf nu op onveranderd tegen eerder een afname met 1 tot 5 procent.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Signify

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.