Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Update: Berenberg zet Basic-Fit op de kooplijst

Update: Berenberg zet Basic-Fit op de kooplijst
1 aug 2023 om 09:01

Berenberg heeft dinsdag het advies voor Basic-Fit verhoogd van Houden naar Kopen en het koersdoel van 36,00 naar 42,00 euro. Dit bleek uit een rapport van analist Tore Fangmann.

“We zijn extreem positief over de expansiemogelijkheden van Basic-Fit op de middellange termijn”, schreef Fangmann. De analist voorziet een samengestelde jaarlijkse omzetgroei van ongeveer 20 procent tussen 2022 en 2027.

Basic-Fit is marktleider met een marktaandeel van 25 procent in Frankrijk en zelfs 75 procent in de Benelux. In 2030 zal de keten 2.500 clubs hebben, voorziet Berenberg. De keten is zelf nog ambitieuzer met 3.000 tot 3.500 clubs in 2030. Basic-Fit is druk bezig het concept ook uit te rollen in Duitsland. Daar zijn inmiddels acht clubs geopend. Duitsland biedt volgens de bank goede groeikansen, ondanks de concurrentie van FitX en McFit. In 2030 zal Basic-Fit volgens Berenberg 300 clubs in Duitsland hebben.

Fangmann wijst erop dat als clubs langer bestaan, ze winstgevender worden. De clubs hebben vooral hoge vaste kosten en lage variabele kosten. Dit heeft tot gevolg dat als het aantal leden stijgt, de winstgevendheid ook hard toeneemt zodra het break-even punt is bereikt. Ook zullen steeds meer leden een premiumlidmaatschap nemen, voorziet de analist, wat eveneens goed is voor de winstgevendheid. 

Basic-Fit is op dit moment 25 procent goedkoper gewaardeerd dan sectorgenoten, onderstreepte Fangmann. “Dit is onterecht, gezien de sterke groeivooruitzichten en de margestijging die wordt verwacht.” 

Voor 2023 rekent Berenberg op een omzet voor Basic-Fit van net geen 1,1 miljard euro. In 2024 zal dit volgens de bank stijgen naar 1,3 miljard euro. Dan zal de nettowinst uitkomen op 88,0 miljoen euro, denkt Fangmann.

Het aandeel Basic-Fit sloot maandag op 30,74 euro.

Update: om meer informatie toe te voegen over Duitsland en omzettaxaties.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.