Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: Berenberg haalt AMG van kooplijst

Beursblik: Berenberg haalt AMG van kooplijst
31 jul 2023 om 08:29

Berenberg heeft het advies voor AMG verlaagd van Kopen naar Houden en stelde het koersdoel neerwaarts bij van 56,00 naar 43,00 euro, volgend op de publicatie van de kwartaalcijfers van het bedrijf vorige week woensdag.

AMG verlaagde toen de EBITDA-outlook voor 2023 naar een bandbreedte van 350 miljoen tot 380 miljoen dollar, terwijl het bedrijf eerst nog rekende op meer dan 400 miljoen dollar.

“De markt reageerde hier slecht op, met een koersdaling van 16 procent op de dag van de resultaten”, zei analist Richard Hatch in een rapport.

“Het management wees ook op een aantal tegenvallers die van invloed zullen zijn op het derde kwartaal, zoals hogere investeringen in een lithiumcarbonaatfabriek en een lagere productie van de Mibra-mijn”, zei de analist.

Daarnaast merkte Hatch op dat AMG zijn EBITDA-outlook heeft gebaseerd op de huidige lithiumprijzen. Daar zit volgens de analist een risico. En dat kan wel eens zorgen voor een daling van de consensus. 

Hatch denkt overigens wel dat AMG zijn doelstelling van een EBITDA van minimaal 650 miljoen dollar uiteindelijk zal halen, maar betwijfelt of dit binnen vijf jaar lukt, zoals AMG wil.

De markt voorspelt voor 2023 een winst per aandeel AMG van 5,97 dollar. Berenberg zit daar met 4,88 dollar 18 procent onder.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Apple Inc.

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.