Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Omzetstijging Unilever

Omzetstijging Unilever
25 jul 2023 om 08:21

De omzet van Unilever is in het tweede kwartaal van 2023 sterker dan verwacht gestegen, ondanks dat de volumes licht daalden. Dit bleek dinsdag voorbeurs uit de kwartaalcijfers van de Britse voedingsgigant.

De omzet steeg op kwartaalbasis van 14,8 naar 15,7 miljard euro. Analisten rekenden op een omzet van 15,6 miljard euro.

De markt hecht echter vooral waarde aan de ontwikkeling van de onderliggende omzet van Unilever. In het tweede kwartaal steeg de onderliggende omzet met 7,9 procent, waar analisten vooraf rekening hielden met 6,4 procent. 

De prijzen stegen in het afgelopen halfjaar met 9,4 procent, maar de volumes liepen met 0,2 procent terug, min of meer zoals analisten ook hadden verwacht. De consensus rekende op 9,0 procent hogere prijzen en 0,7 procent lagere volumes.

Verder meldde Unilever dat vooral Beauty & Wellbeing het goed deed met een groei van 8,6 procent. Personal Care en Homecare stegen met circa 3 tot 7 procent.

Unilever keert een kwartaaldividend uit van 0,4268 euro per aandeel, nadat in de eerste jaarhelft een vrije kasstroom werd gerealiseerd van 2,5 miljard euro. Dat was 0,2 miljard euro meer dan een jaar eerder.

Outlook gehandhaafd

Tijdens de handelsupdate over het eerste kwartaal van 2023 zei Unilever voor dit jaar te rekenen op een onderliggende omzetgroei die “ten minste” zou moeten uitkomen aan de bovenkant van de meerjarige bandbreedte van 3 tot 5 procent. Deze verwachting werd dinsdag gehandhaafd.

Daarnaast verwacht Unilever onverminderd slechts een “bescheiden verbetering” van de onderliggende operationele marge, omdat het bedrijf opnieuw een jaar van verhoogde investeringen voorziet.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Aedifica

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.