Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: koper blijft in trek

Beursblik: koper blijft in trek
20 jun 2023 om 10:38

De koperprijs blijft opveren, ondanks dat de activiteit in de Chinese, Europese en Amerikaanse industrie terugloopt. Dit merken analisten van UBS dinsdag op in een rapport.

UBS zag dat de koperimport in China met 4,6 procent terugviel in mei, waardoor de totale terugval dit jaar op 11 procent uitkomt. Dit is in lijn met de terugval van de Chinese industrie. “Maar de zorgen omtrent de vraag naar koper spelen niet alleen in China”, aldus UBS. Ook in Europa en de VS ziet UBS zwakte in de industrie, wat de vraag naar koper onder druk zal zetten.

“Maar het is niet alleen kommer en kwel voor koper”, aldus de analisten van de bank. “De energietransitie blijft robuust”, zo stelden zij, wijzend op investeringen van China in duurzame oplossingen. “De mondiale energietransitie zal de kopervraag ondersteunen, waarmee zwakte in de vraag op andere vlakken wordt gecompenseerd.” Het voorkomt volgens UBS bovendien dat de groei in de kopervraag tot stilstand komt. “Maar de activiteit in de mondiale industrie moet dan wel herstellen.”

UBS ziet de koperprijs medio 2024 uitkomen op 9.750 dollar. “Buy on the dip”, is daarom volgens UBS een goede strategie voor beleggers.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.