Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: ING zet PostNL op kooplijst

Beursblik: ING zet PostNL op kooplijst
15 jun 2023 om 09:57

ING heeft het advies voor PostNL verhoogd van Houden naar Kopen, terwijl het koersdoel van 1,50 naar 2,00 euro ging, op basis van hogere winstverwachtingen en de waardering van het aandeel. Dat meldde de bank donderdag in een rapport.

Na de sterker dan verwachte resultaten over het eerste kwartaal en de geruststellende trends voor maart, april en mei en positieve verwachtingen voor juni, is ING geruster over de vooruitzichten voor het hele jaar.

Analist Marc Zwartsenburg denkt dat de markt geen rekening houdt met structurele groei in e-commerce en dat is volgens ING te somber.  

De bank erkent dat het macro-economische beeld zeer onzeker blijft, maar de aandelenkoers zou al een diepe recessie inprijzen, kijkend naar verschillende scenario’s voor de pakkettenvolumes in 2023 en 2024.

ING denkt dat zelfs in een recessie het dividend veilig is. Het aandeel wordt nu verhandeld tegen 3,9 keer het EBITDA-resultaat van 2024, terwijl dit historisch 4,5 keer is. Daarmee staat de koers op een dieptepunt in de cyclus, terwijl het aandeel sterk is achtergebleven bij de sector.

Het aandeel stond donderdag 4,7 procent hoger op 1,55 euro.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers PostNL

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.