Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: aandelen Amerikaanse levensmiddelenbedrijven duurder dan Europese

Beursblik: aandelen Amerikaanse levensmiddelenbedrijven duurder dan Europese
12 jun 2023 om 07:56

Amerikaanse segmenten voeding, dranken en huishoudelijke en persoonlijke verzorgingsproducten (HPC) zijn in het algemeen duurder dan hun Europese tegenhangers, terwijl tabak momenteel het goedkoopste segment is. Dit concludeerden analisten van zakenbank Jefferies, die hebben gekeken naar de waarderingen van levensmiddelenfabrikanten wereldwijd en de trends in de omzetverwachtingen van analisten.

Zo zijn Amerikaanse fabrikanten van frisdranken gewaardeerd op 15 keer het verwachte EBITDA-resultaat in 2025, en Europese frisdrankmakers op 11 keer.

Tabak blijkt het goedkoopste segment, afgezet tegen de winst, met een dividendrendement van 7 procent.

Consensusverwachtingen

De consensusverwachting voor de omzet is het sterkst gestegen in het segment Europese huishoudelijke en verzorgingsproducten, namelijk met 1,8 procent, gevolgd door Amerikaanse frisdranken, met een plus van 1,3 procent.

Bescheiden verlagingen van de consensusverwachtingen waren er voor de segmenten Europese voedingsingrediënten, wereldwijde tabaksfabrikanten en Aziatische frisdranken, met dalingen van 0,3 tot 0,5 procent.

Sterke verlagingen van de omzetverwachtingen waren er voor cosmeticafabrikant Estée Lauder, met een min van 4,4 procent, en bierbrouwer United Breweries, met een min van 4,9 procent.

Sterke verhogingen waren er voor CCH met een plus van 10 procent en Celcius, met 12 procent.

De sector levensmiddelen telt producenten van plantaardige vervangers van dierlijke producten zoals Oatly en Beyond Meat, maar ook de grote Europese namen als Nestlé, L’Oréal en Diageo, en Amerikaanse zwaargewichten als Procter & Gamble en Estée Lauder, naast Aziatische bedrijven als Moutai en Hindustan Unilever. De totale marktkapitalisatie bedraagt 4,1 biljoen dollar.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.