Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: Aegon kan doelstellingen verhogen

Beursblik: Aegon kan doelstellingen verhogen
19 mei 2023 om 07:39

Aegon heeft het afgelopen kwartaal in Amerika sterk gepresteerd en de verzekeraar zal volgende maand zijn doelstellingen voor 2023 waarschijnlijk verhogen. Dit schreef analist Michael Huttner van zakenbank Berenberg vrijdag naar aanleiding van de cijferrapportage van de Nederlandse verzekeraar op woensdag. 

Op 22 juni houdt Aegon een beleggersdag en de verzekeraar zal dan een update geven over de strategische plannen en de doelstellingen voor de middellange termijn.

Aegon ligt op schema om de verkoop van de Nederlandse activiteiten aan ASR in de tweede helft van 2023 af te ronden, waardoor de aandacht bij de cijfers van afgelopen woensdag vooral uitging naar de Amerikaanse activiteiten. En die waren volgens Huttner sterk op alle fronten, waaronder omzetgroei, winst en de solvency II ratio. 

Naar aanleiding van opmerkingen van het bestuur van Aegon tijdens een gesprek met analisten woensdag, verwacht Huttner nu dat de verzekeraar zijn doelstellingen voor de operationele kapitaalgeneratie en de vrije kasstroom in 2023 tijdens de aanstaande beleggersdag gaat verhogen. 

De analist voorziet zelf nu een operationele kapitaalgeneratie in 2023 van net iets meer dan 1,1 miljard euro, met ruimte voor een opwaartse verrassing, waar hij eerder rekende op 1,05 miljard euro. Aegon zelf heeft een verwachting afgegeven van minimaal 1 miljard euro. 

Berenberg verhoogde daarnaast de verwachting voor een vrije kasstroom dit jaar van 625 miljoen euro naar 695 miljoen euro. 

Berenberg hanteert een koopadvies voor Aegon met een koersdoel van 6,60 euro. De verzekeraar sloot donderdag op het Damrak krap een half procent lager op een koers van 4,29 euro. 


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Aegon

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.