Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

BP overtreft winstverwachting

BP overtreft winstverwachting
2 mei 2023 om 08:31

BP heeft in het eerste kwartaal van dit jaar de winst op peil weten te houden, hetgeen beter was dan voorzien, hoewel op jaarbasis wel sprake was van een winstdaling. Dit bleek dinsdagochtend uit cijfers van de Britse oliereus.

De onderliggende, zogeheten rc-winst kwam afgelopen kwartaal uit op 5,0 miljard dollar. De consensus hield rekening met een winst van 4,3 miljard dollar. Een jaar eerder boekte BP een winst van 6,2 miljard dollar, maar in het vierde kwartaal van 2022 verdiende BP 4,8 miljard dollar.

BP verlaagde de schulden afgelopen kwartaal tot 21,2 miljard dollar. Een jaar eerder bedroeg de schuld nog 27,5 miljard dollar.

De operationele kasstroom bedroeg 7,6 miljard dollar.

Op basis van de verwachting dat de Brent-prijzen rond de 60 dollar per vat zullen zijn, wil BP per jaar voor 4 miljard dollar aan eigen aandelen inkopen. Tot de publicatie van de cijfers over het tweede kwartaal wil BP voor 1,75 miljard dollar aan eigen aandelen inkopen.

Ook heeft de oliereus de ruimte om het dividend jaarlijks met circa 4 procent te verhogen. Over het eerste kwartaal keert BP 6,61 cent per aandeel uit.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Adyen

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.