Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Olieprijs lager gesloten

Olieprijs lager gesloten
1 mei 2023 om 21:06

De prijs voor een vat ruwe olie is maandag lager gesloten, vanwege zorgen over een mogelijke verdere verkrapping van het monetaire beleid door centrale banken, wat een wereldwijde economische vertraging of recessie zou kunnen veroorzaken.

Een herstel van de olieprijs op vrijdag hielp WTI aan een winst in april van 1,5 procent op maandbasis, na vier achtereenvolgende maandelijkse dalingen.

De OPEC+ aankondiging begin april van een productieverlaging zorgde niet voor een duurzame opleving van ruwe olie, waarbij de opwaartse druk werd beperkt door zorgen over de wereldwijde economische vooruitzichten.

Ondertussen verwachten beleggers dat de Federal Reserve de rente met een kwart procentpunt zal verhogen, na afloop van een tweedaagse beleidsvergadering op woensdag.

Beleggers zullen uitkijken naar aanwijzingen dat de Fed bereid zal zijn de rentecyclus te pauzeren, terwijl het de economische data beoordeelt na zijn reeks agressieve renteverhogingen. 

De junifuture voor een vat West Texas Intermediate ruwe olie sloot maandag 1,5 procent, ofwel 1,12 dollar, lager op 75,66 dollar op de New York Mercantile Exchange.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.