Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Klein verlies op Wall Street verwacht bij opening

Klein verlies op Wall Street verwacht bij opening
1 mei 2023 om 14:46

Wall Street lijkt maandag met heel kleine verliezen van start te gaan, na de plussen van vrijdag.

Ruim een half uur voor opening van de handel noteert de future op de S&P 500 0,1 procent lager en die voor de Nasdaq 0,2 procent.

Jack Horvest van Van Lanschot Kempen zegt voorzichtig te blijven met aandelen en handhaaft dan ook een onderweging, ondanks dat de bedrijfswinsten ruim boven verwachting liggen. 

Daarentegen loopt het economisch herstel in China stroef en is meer stimulering gewenst. 

“Het vuurwerk komt deze week van de monetaire beleidsmakers”, aldus Horvest, die verwacht dat zowel de Fed als de ECB de rente zal verhogen.

Redding

JPMorgan Chase heeft een “substantieel deel” van de activa van het noodlijdende First Republic Bank verworven. Dit meldde JPMorgan maandag, nadat dit weekend al uitlekte dat de grootbank één van de banken was die interesse hadden getoond in een veiling georganiseerd door toezichthouder FDIC.

JPMorgan neemt alle deposito’s van First Republic over.

Door de reddingsoperatie gaan de kantoren van First Republic vandaag gewoon open, aldus JPMorgan. Het aandeel JPM lijkt ruim 4 procent hoger te gaan openen, terwijl First Republic nog eens 35 procent in waarde lijkt te dalen, na een verlies van 43 procent op vrijdag.

Daarnaast komen S&P Global en ISM vanmiddag met de inkoopmanagersindices voor de industrie. Ook staan de bouwuitgaven op de agenda.

In Japan bleek vanochtend uit cijfers van S&P Global dat de industrie nog maar fractioneel krimpt, met een indexstand van 49,5. En van het weekend bleek uit Chinese overheidscijfers dat ook de Chinese industrie weer krimpt, en dat was een negatieve verrassing. De Chinese dienstensector groeide in april nog wel, maar minder hard.

De euro/dollar handelde maandag op 1,1024. Olie wordt goedkoper.

Verder opent NXP de boeken.

In Europa is het een rustige dag. Vanwege de Dag van de Arbeid zijn de meeste aandelenbeurzen gesloten en is er ook nauwelijks nieuws.

Slotstanden

De Dow Jones index steeg vrijdag 0,8 procent naar 34.098,16 punten, de breder samengestelde S&P 500 index won ook 0,8 procent op 4.169,48 punten en de Nasdaq steeg 0,7 procent naar 12.226,58 punten.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.