Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: ommekeer in volumes Unilever

Beursblik: ommekeer in volumes Unilever
27 apr 2023 om 09:44

Unilever heeft in het eerste kwartaal een hoger dan voorziene onderliggende omzetgroei laten zien, geholpen door een ommekeer in de volumes. Dit stelde analist Reg Watson van ING donderdag.

In ieder kwartaal van 2022 keek Unilever nog aan tegen negatieve volumes, maar daarin lijkt het voedingsmiddelenconcern een ommekeer te zien in het eerste kwartaal. De volumes trokken met 80 basispunten aan ten opzichte van een jaar eerder en waren nog maar fractioneel negatief, zo zag ING.

“Als gevolg van de goede jaarstart, verwacht Unilever dat de onderliggende omzetgroei dit jaar aan de bovenkant van de middellangetermijndoelstelling van 3 tot 5 procent zal vallen”, aldus Watson.

ING mikte al op een jaargroei van 7,3 procent. “Dus deze verwachting komt niet als een verrassing”, aldus Waton. Toch kan het optimisme hierover beperkt blijven, gezien de makkelijke vergelijkingsbasis met een jaar eerder, zo stelde de analist.

ING heeft een koopadvies op Unilever met een koersdoel van 58,90 euro. Het aandeel steeg donderdag met 1,5 procent tot 50,12 euro.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Unilever

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.