Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

BlackRock boekt minder winst

BlackRock boekt minder winst
14 apr 2023 om 12:32

BlackRock heeft in het afgelopen kwartaal een lagere winst geboekt en het beheerd vermogen op jaarbasis ook zien dalen. Dit bleek vrijdag voorbeurs uit de kwartaalcijfers van de Amerikaanse vermogensbeheerder.

De vermogensbeheerder boekte het afgelopen kwartaal een nettowinst van 1,16 miljard dollar, ofwel 7,64 dollar per aandeel, in vergelijking met 1,44 miljard dollar over het eerste kwartaal een jaar eerder, toen 9,35 dollar per aandeel. In het vierde kwartaal van 2022 realiseerde de onderneming een nettowinst van 1,26 miljard dollar of 8,29 dollar per aandeel.

De aangepaste winst kwam afgelopen kwartaal uit op 7,93 dollar per aandeel tegen 9,52 dollar per aandeel een jaar eerder en 8,93 dollar een kwartaal eerder. De verwachting van analisten geraadpleegd door FactSet lag op 7,73 dollar per aandeel.

De inkomsten daalden van 4,38 miljard dollar in het vierde kwartaal van 2022 naar 4,24 miljard dollar in het afgelopen kwartaal. In het eerste kwartaal van 2022 lag de omzet op 4,70 miljard dollar.

Het beheerd vermogen van BlackRock daalde op jaarbasis met 5 procent tot net iets meer dan 9 biljoen dollar. Dat was een jaar eerder nog bijna 9,6 biljoen dollar.

Het beheerd vermogen steeg op kwartaalbasis wel. Aan het einde van het vierde kwartaal stond het beheerd vermogen nog op 8,6 biljoen dollar.

Het aandeel BlackRock noteerde vrijdag in de elektronische handel voorbeurs 0,6 procent hoger.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.