Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: Amerikaanse inflatie kent onderliggend lichtpuntje

Beursblik: Amerikaanse inflatie kent onderliggend lichtpuntje
12 apr 2023 om 15:03

De inflatie in de Verenigde Staten in maart was conform verwachting, maar kent onderliggend een lichtpuntje. Dit concludeerde marktanalist Philip Marey van Rabobank woensdag in een commentaar op het inflatierapport tegenover ABM Financial News.

“Je ziet de kostenstijging voor wonen in maart op jaarbasis oplopen van 8,1 naar 8,2 procent, maar je ziet de dienstverlening zonder woonlasten op jaarbasis terugvallen van 6,9 naar 6,1 procent. Dat laatste is sterk gerelateerd aan de loonfactor. De Federal Reserve heeft aangegeven daar zorgen over te hebben, maar deze trend oogt voor het beleidsorgaan bemoedigend”, aldus Marey. 

“Wij denken niet dat de Fed het beleid op grond van dit inflatierapport aanpast, en dat er dus begin mei gewoon een kwartje bij komt”, aldus de analist van Rabobank woensdag.

De inflatie kwam in maart uit op 5,0 procent tegen 6,0 procent een maand eerder en 0,1 procentpunt minder dan verwacht. De kerninflatie beliep 5,6 procent, 0,1 procentpunt meer dan in februari op jaarbasis en gelijk aan de prognose vooraf. 


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.