AEX *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee

Update: DGB vindt in KPMG accountant voor holding

Update: DGB vindt in KPMG accountant voor holding
27 mrt 2023 om 07:51

DGB heeft in KPMG een controlerend accountant gevonden voor DGB Green Earth Limited, dat alle projecten en activiteiten voor het bedrijf beheert. Dit maakte DGB maandagochtend bekend.

KPMG zal de geconsolideerde jaarrekening voor het voorgaande boekjaar en de daaropvolgende boekjaren controleren en erover rapporteren.

Euronext heeft als eis dat een bedrijf een controlerend accountant heeft om een beursnotering te mogen behouden. DGB noemt de benoeming van KPMG "een belangrijke stap in het organisatorische herstructureringsplan van DGB om een notering aan een sterke beurs te behouden".

DGB Green Earth Limited heeft het hoofdkantoor in Dublin, is volledig eigendom van DGB en fungeert als holdingmaatschappij voor alle dochterondernemingen, projecten en activiteiten van de groep.

"DGB heeft gewerkt aan een organisatorisch herstructureringsplan. We hebben nu een contract met KPMG Ierland voor de dochtermaatschappij waar alle activiteiten en projecten onder vallen en gaan met Euronext Amsterdam in gesprek over de vervolgstappen", aldus CEO Selwyn Duijvestijn van DGB in een reactie tegen ABM Financial News. "Er zijn meerdere scenario's mogelijk waarbij DGB een notering aan een beurs behoudt."

DGB kondigde maandag ook een buitengewone aandeelhoudersvergadering aan om de volgende stappen in het organisatorische herstructureringsplan van DGB te presenteren. Deze vergadering moet op 26 mei plaatsvinden.

Update: om meer informatie toe te voegen.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers DGB Group

*

Premium analyses

Altijd op de hoogte van de laatste Ontwikkelingen op de beurs!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis niks!