Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Futures voorspellen lichtgroene opening Wall Street

Futures voorspellen lichtgroene opening Wall Street
7 mrt 2023 om 12:32

De Amerikaanse beurzen gaan dinsdag een lichtgroene opening tegemoet. Rond lunchtijd noteren de futures op de S&P 500 tot 0,2 procent hoger.

Beleggers wachten op de woorden van Federal Reserve-voorzitter Jerome Powell, die vandaag en morgen in het Amerikaans Congres tekst en uitleg geeft over het monetaire beleid van de centrale bank.

“De markten zullen vooral speuren naar hints over de grootte van toekomstige rentestappen: 25 of 50 basispunten?”, aldus econoom Luc Aben van Van Lanschot Kempen.

Later deze week staan ook nog de voor de Fed belangrijke banenrapporten op het programma.

Dinsdag is het qua economische publicaties vrij rustig. Alleen de Amerikaanse groothandelsvoorraden over januari staan op de rol.

De obligatierentes zijn aan het dalen en de Amerikaanse tienjaarsrente noteert inmiddels weer onder de 4 procent. De tweejarige variant is gezakt tot ruim onder de 4,90 procent.

De euro/dollar handelt rond lunchtijd licht lager op 1,0667. WTI-olie is iets goedkoper en kost rond 80 dollar per vat.

Bedrijfsnieuws

Meta zou opnieuw duizenden banen willen schrappen, meldde Bloomberg dinsdag, nadat andere media dit vorige maand ook al suggereerden. Het social mediabedrijf kondigde in november al een grote ontslagronde aan. Voorbeurs stijgt het aandeel 2 procent.

Rivian Automotive noteert in de voorbeurshandel 5 procent lager. Het bedrijf wil 1,3 miljard dollar ophalen met converteerbare obligaties in een private plaatsing.

Slotstanden

De Amerikaanse beurzen zijn maandag dicht bij huis gebleven. De S&P 500 index steeg 0,1 procent tot 4.048,42 punten, de Dow Jones index won 0,1 procent op 33.431,44 punten en de Nasdaq sloot 0,1 procent lager op 11.675,74 punten.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Dow Inc.

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.