Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wall Street richting verdeelde opening

Wall Street richting verdeelde opening
6 mrt 2023 om 14:42

De Amerikaanse beurzen beginnen de nieuwe week verdeeld. In aanloop naar de openingsbel in New York noteren de futures op de S&P 500 0,1 procent hoger maar daalt de Dow Jones index fractioneel.

Ondanks een sterk slot van Wall Street op vrijdag zijn analisten sceptisch over de houdbaarheid van deze rally. Volgens BTIG ligt er een “stevige weerstand” voor de S&P 500 op 4.060 tot 4.080 punten. De volgende weerstand ligt dan op 4.125 tot 4.150 punten.

Volgens marktanalist Michael Hewson van CMC Markets kijken beleggers deze week uit naar het Amerikaanse banenrapport van ADP op woensdag en het officiële rapport op vrijdag. De analist verwacht dat beide rapporten laten zien dat de Amerikaanse arbeidsmarkt nog altijd veerkrachtig is.

Ook zal Fed-voorzitter Jerome Powell op dinsdag en woensdag een toespraak geven in het Amerikaanse congres. Powell zal daarbij vermoedelijk de vraag krijgen wat zijn visie op de Amerikaanse economie is in het licht van de recente sterke macrocijfers en welke maatregelen nodig zijn.

“[Powell] zal zeker herhalen dat de Fed nog niet klaar is met haar strijd tegen de inflatie, dat de arbeidsmarkt bijzonder sterk blijft en dat een zachte landing mogelijk is, maar ook dat de Fed niet zal aarzelen om de groei op te offeren om de inflatie zo snel mogelijk af te remmen”, aldus Swissquote Bank.

“Als we kijken naar de laatste macrocijfers, de inflatie die niet meer afkoelt en de geweldige banencijfers van vorige maand, verwachten we niets minder dan een hawkish geluid van Powell”, aldus Swissquote Bank. Mocht Powell het woord ‘desinflatie’ toch in de mond nemen, dan is dat mogelijk positief voor het sentiment.

Op macro-economisch vlak is het maandag rustig. Kort na de openingsbel staan alleen de Amerikaanse fabrieksorders op de rol.

De euro/dollar noteert maandagmiddag licht hoger op 1,0652. WTI-olie is bijna anderhalf procent goedkoper op 78,61 dollar per vat. De obligatierentes dalen.

Bedrijfsnieuws

Tesla heeft in de Verenigde Staten de prijzen voor de Model S en Model X verlaagd in een poging de omzet aan te jagen in de laatste maand van het eerste kwartaal. Jefferies verhoogde het koersdoel voor Tesla van 180 naar 230 dollar met een herhaling van het koopadvies na de beleggersdag in Austin vorige week. Analist Owen Patterson heeft de winstverwachting met 10 procent verhoogd en is veel positiever dan Tesla zelf over de groei. De operationele winst in het eerste kwartaal van 2023 zal volgens de analist het dieptepunt zijn. Het aandeel stijgt voorbeurs licht.

Amazon sluit 8 van zijn ruim 20 Go-levensmiddelenwinkels in de VS om kosten te besparen. Het aandeel stijgt voorbeurs licht.

Apple lijkt maandag ruim anderhalf procent hoger te gaan openen. Goldman Sachs is gestart met het volgen van Apple en plakte een koopadvies op het aandeel.

De Britse chipontwerper ARM, dat eigendom is van het Japanse Softbank Group, wil minimaal 8 miljard dollar ophalen met een beursgang in de Verenigde Staten. Dat meldde persbureau Reuters. Naar verwachting zal ARM in april een aanvraag doen voor een beursnotering later dit jaar. De datum moet nog worden vastgesteld en hangt af van de marktomstandigheden.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index steeg vrijdag 1,6 procent tot 4.045,64 punten, de Dow Jones index won 1,2 procent op 33.390,97 punten en de Nasdaq sloot 2,0 procent hoger op 11.689,01 punten.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers van aandelen in dit artikel

  • Apple Inc.
    * *
  • Dow Inc.
    * *
  • Goldman Sachs
    * *
  • Tesla Inc.
    * *

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.