Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Olieprijs daalt

Olieprijs daalt
27 feb 2023 om 20:45

De olieprijs is maandag gedaald. Bij een settlement van 75,68 dollar werd een vat West Texas Intermediate 0,8 procent goedkoper.

“De sombere stemming weerspiegelt de voortdurende opbouw van de ruwe voorraden week na week, ondanks verhalen over een krappe markt,” aldus Manish Raj van Velandera Energy Partners.

“Het is duidelijk dat de fysieke markt niet zo krap is als wordt gezegd.”

De enige keer dat de Amerikaanse olievoorraden, die dit jaar nog niet daalden, hoger stonden, was in 2016-2017, toen er een flink overschot was, en aan het begin van de coronapandemie, volgens Alex Kuptsikevich van FxPro. Het olieaanbod ligt momenteel ruim 15 procent hoger dan een jaar geleden.

Raj wees ook op de veerkrachtige olieproductie in Rusland, waar elk vat dat geraakt werd door westerse sancties, zijn weg heeft gevonden naar kopers elders.

“Daarom is het veelbesproken tekort nog niet ontstaan”, aldus de marktkenner.

Afgelopen weekend draaide Rusland de Druzhba-oliepijpleiding richting Polen dicht. Volgens analisten van ING levert deze pijpleiding zo’n 400.000 vaten per dag aan Europa. Volgens het grootste oliebedrijf in Polen zijn er vooralsnog geen problemen.

Een ander punt voor de oliemarkten is de inflatie die nauwelijks lijkt af te koelen, wat er vermoedelijk toe leidt dat de Federal Reserve de rente verder zal verhogen. Dit creëert zorgen over de economie en geeft de dollar een impuls, wat negatief is voor grondstoffen.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers ING Groep

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.