Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

NN Group houdt solvabiliteit op peil

NN Group houdt solvabiliteit op peil
16 feb 2023 om 07:33

NN Group heeft een lager operationeel resultaat geboekt over de tweede helft van 2022, door de verkoop van de vermogensbeheertak, maar genereerde wel meer kapitaal, terwijl ook de solvabiliteit licht verbeterde. Dat maakte de verzekeraar donderdag bekend.  

Het operationeel resultaat daalde sterker dan verwacht, van 917 miljoen naar 760 miljoen euro. Analisten rekenden op een kleinere daling tot 857 miljoen euro. De daling is volgens NN Group vooral het gevolg van het wegvallen van de inkomsten uit de vermogensbeheertak, die werd verkocht aan Goldman Sachs.  

De verzekeraar genereerde operationeel 812 miljoen euro kapitaal, iets meer dan de 804 miljoen euro in de tweede helft van 2021, ondanks het wegvallen van vermogensbeheer. Met name de Nederlandse levensverzekeringen en het Europese verzekeringsbedrijf droegen meer bij, profiterend van de hogere rentestanden. Analisten voorzagen hier een beperkte daling tot 789 miljoen euro.

De solvabiliteit verbeterde licht, van 196 procent halverwege 2022 tot 197 procent aan het einde van het jaar. Hier hadden analisten een daling tot 192 procent voorspeld. Een solvabiliteit onder de drempel van 200 procent betekent dat NN Group geen grotere aandeleninkoop zal doen dan de standaard inkoop van 250 miljoen euro.

Het nettoverlies bedroeg 444 miljoen euro, tegen 1,86 miljard euro winst een jaar eerder. Dit komt door afwaarderingen van vastgoed en aandelenbelangen. Een jaar eerder werd het vastgoed juist meer waard en werd er winst geboekt op verkochte aandelen en staatsleningen.

NN Group stelt een slotdividend voor van 1,79 euro per aandeel, waarmee het dividend over het hele jaar met 12 procent stijgt.

De verzekeraar maakte donderdag ook bekend dat topman David Knibbe zal worden voorgedragen voor herbenoeming als CEO op de jaarvergadering van 2 jun


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers NN Group

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.