AEX *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee

Sterk herstel Empire State-index

Sterk herstel Empire State-index
15 feb 2023 om 14:39

De index van de NY Federal Reserve voor de industrie in de regio New York is in februari sterk hersteld, onder andere doordat het aantal nieuwe orders veel minder sterk daalde, hoewel de index wel negatief bleef. Dit bleek woensdag uit de publicatie van de index, beter bekend als de Empire State index.

De zogenaamde Empire State-index steeg van -32,9 in januari naar -5,8 deze maand. Er was vooraf gerekend op -20,3. 

De index voor de werkgelegenheid daalde van 2,8 naar -6,6, wat erop wijst dat de werkgelegenheid voor het eerst sinds het begin van de pandemie is gedaald.

De index voor nieuwe orders steeg met 23 punten naar -7,8 wat wijst op een beperkte daling van de orders.

Een cijfer boven de nul betekent dat de inschattingen van een meerderheid van de geraadpleegde managers bij industriële bedrijven over de marktomstandigheden positief zijn. Een negatief cijfer wijst er op dat de beoordelingen in het algemeen genomen pessimistisch zijn.

Economen gebruiken dikwijls de eerder bekendgemaakte regionale economische onderzoeken, zoals de New York Fed index, als een indicator voor de ontwikkeling van de nationale cijfers die met een grotere vertraging bekend worden gemaakt.

Premium analyses

Altijd op de hoogte van de laatste Ontwikkelingen op de beurs!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis niks!