Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Beursblik: Alfen voldoet

Beursblik: Alfen voldoet
15 feb 2023 om 12:18

Alfen heeft in het vierde kwartaal voldaan aan de verwachtingen voor de omzet, terwijl de vooruitblik voor 2023 iets boven de lijn van de consensusverwachting ligt. Dat stelde Barclays woensdag in een rapport.

De tak Energie-opslag presteerde beter dan verwacht, terwijl de laadstations voor elektrische auto’s iets meer vertraagde dan voorzien, met een daling van 20 procent op kwartaalbasis, door voorradenafbouw, vooral bij de laadpalen voor huishoudens. Deze trend houdt vermoedelijk aan in de eerste helft van het jaar en Alfen verwacht een herstel in het tweede halfjaar.

De aangepaste EBITDA-marge van 15,8 procent was 2 procentpunt lager dan de consensus, maar Barclays had juist op 14,8 procent gerekend. Er is sprake van aanhoudende margedruk door verstoringen in de aanvoerketen en hogere projectkosten.

De door Alfen verwachte omzet voor 2023 komt in het midden van de bandbreedte neer op 570 miljoen euro, tegen een consensus volgens Bloomberg van 553 miljoen euro. Barclays zit op 556 miljoen euro. De outlook van Alfen is gesteund door opdrachten voor Energy Storage en zekergestelde aanlevering van batterijen.  

Barclays heeft een Gelijkgewogen advies op het aandeel met een koersdoel van 106,00 euro. Het aandeel stond woensdag 7,0 procent lager op 79,38 euro.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Prosus

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.