AEX *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee
AEX *
AMX *
BEL20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *

Beursnieuws

Redactie vrijdag, 10 februari 2023 08:18

Hoe crypto de manier waarop traditionele sportweddenschappen verlopen heeft veranderd

De technologische ontwikkelingen van de afgelopen jaren hebben ervoor gezorgd dat de blockchaintechnologie langzaam zijn intrede heeft gedaan in de wereld van sportweddenschappen. Mede hierdoor is deze branche nu drastisch aan het veranderen. In dit artikel nemen we je mee in de wereld van blockchain sportweddenschappen en hoe deze nieuwe technologie langzaam maar zeker de gokmarkt overneemt. 

Zo was het de wereldwijde financiële markt die de afgelopen jaren veel slimme functionaliteiten heeft te danken aan de blockchaintechnologie. Een aantal populaire crypto’s zijn deze markt gaan domineren. Denk bijvoorbeeld aan Bitcoin, Ethereum, Dogecoin of Solana. Daar komt bij kijken dat steeds meer landen ervoor kiezen om sportweddenschappen legaal te maken. Maar de introductie van de blockchaintechnologie en de handel in crypto’s heeft ervoor gezorgd dat sportweddenschappen populairder dan ooit zijn. 

Het zijn dan ook de sportweddenschappen die verlopen via de blockchain met cryptocurrencies die de wereldwijde sportindustrie langzaam overnemen. Wanneer je het internet afspeurt kom je al snel terecht op een tal van Bitcoin sportweddenschap websites als Sportweddenschappen24. Dat deze websites de industrie gaan overnemen is te danken aan het feit dat je er anoniem kunt gokken zonder dat iemand hierbij mee spiekt of je gegevens steelt. 

Efficiënt en effectiever

De combinatie van blockchain en sportweddenschappen maakt het nu juist efficiënter en effectiever dan ooit tevoren. Zo heb je tegenwoordig niet meer te maken met juridische restricties van landen omdat de zowel cryptocurrencies als de blockchain ervoor zegt dat derde partijen zich er niet meer mee kunnen bemoeien. Het voordeel voor sportweddenschap websites is weer dat ze minder belastingen hoeven te betalen en dit komt uiteindelijk weer ten goede aan de klanten door hogere bonussen. 

Blockchain gerelateerde sportweddenschappen zijn dus aantrekkelijker geworden door afschaffing van transactielimieten, minimale opname bedragen en beperkingen wanneer je een storting doet.

Hoogwaardige beveiliging

Blockchain technologie biedt een beveiligd, transparant en gedecentraliseerd platform voor het plaatsen van weddenschappen. In een traditioneel sportweddenschapssysteem worden de odds en uitbetalingen bepaald door een centrale instantie, wat onderhevig is aan manipulatie en weinig transparantie biedt. 

Maar met blockchain worden alle weddenschapstransacties vastgelegd op een gedecentraliseerd grootboek dat transparant is, ondoorgrondelijk en toegankelijk voor alle deelnemers in het netwerk. Dit maakt eerlijke en transparante odds en uitbetalingen mogelijk, waardoor het risico op fraude vermindert en het vertrouwen van spelers toeneemt. Bovendien maakt blockchain het mogelijk om slimme contracten te creëren, die de voorwaarden van een weddenschap automatisch kunnen uitvoeren en afdwingen. Dit elimineert de noodzaak voor tussenpersonen, vermindert administratieve kosten en zorgt ervoor dat weddenschappen snel en nauwkeurig worden afgehandeld. Bovendien biedt het gebruik van cryptocurrency in sportweddenschappen spelers meer privacy, snellere en beveiligde transacties en toegang tot een wereldwijde markt.

Snelle betalingen

Blockchain technologie heeft het potentieel om betalingen in de sportweddenschappen-industrie aanzienlijk te versnellen. In traditionele sportweddenschappensystemen kunnen betalingen traag en kostbaar zijn vanwege de noodzaak van tussenpersonen en de vereisten voor grondige verificatieprocessen. Met blockchain kunnen betalingen echter bijna in real-time verwerkt worden en zonder de noodzaak van tussenpersonen, omdat transacties geverifieerd en afgehandeld worden op een gedecentraliseerd netwerk. 

Het gebruik van cryptocurrency als middel voor betaling op de blockchain versterkt verder de snelheid en efficiëntie van transacties, aangezien overboekingen onmiddellijk en met lagere kosten kunnen worden gedaan. Dit resulteert in een geoptimaliseerd en efficiënt betalingsproces voor spelers, waardoor zij sneller en makkelijker toegang hebben tot hun winsten. Bovendien vermindert het verhoogde transparantie en beveiliging van het blockchain-platform het risico op fraude en verhoogt het vertrouwen van spelers in de sportweddenschappen-industrie.

NFT/Memorabilia

Dan is er als laatste nog een optie voor betalingen door middel van NFT’s. Als iemand een bedrag heeft gewonnen zou dit kunnen worden omgezet in een NFT en vervolgens naar de klant worden toegestuurd. Hierdoor is het mogelijk dat sportweddenschappen worden omgezet in unieke sport memorabilia. 

Conclusie 

De laatste jaren is er ontzettend veel aan het gebeuren op het gebied van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Het is dan ook niet gek dat critici voorspellen dat cryptocurrencies de manier waarop sportweddenschappen verlopen volledig zal veranderen. Zo zijn het de cryptocurrencies al geweest die de financiële wereld compleet hebben veranderd. Elke dag worden ze namelijk gebruikt om goederen en diensten van over de hele wereld te kopen en verkopen. En na het lezen van dit artikel heb je een idee hoe de wereld van sportweddenschappen aan het veranderen is en er uit eindelijk uitgaat zien door de komst van blockchain. 

De Aandeelhouder TV

maart 28, 2023

Hoge marge en geen concurrentie voor nieuwe medicijn Pharming

maart 27, 2023

PROSUS in bodempatroon – 27mrt23

maart 27, 2023

AEX: Zakken we terug naar de 700 punten?

maart 27, 2023

Pharming breekt uit | 27 maart 2023 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Het laatste beursnieuws

updates

 • 15:09

  Put opties uitleg: betekenis, voorbeelden en strategieën 

 • 15:09

  Put opties uitleg: betekenis, voorbeelden en strategieën 

 • 11:11

  AEX vormt lagere top, maar bodemvorming bij aandeel Coinbase

 • 08:06

  First Citizens koopt groot deel van Silicon Valley Bank

 • 10:07

  Aandeel Nemetschek: Zit er nu veel meer in?

 • 08:19

  Bankproblemen houden gemoederen bezig, maar tech profiteert van lagere rente

 • 15:39

  LYNX Beursflash: Zijn Rabobank Certificaten een interessante belegging? 

 • 10:42

  Aandeel L’Oréal: De stieren gaan “all in”

 • 08:22

  Geen renteverlaging in 2023 volgens Fed

Masterclasses

Columns

Nieuw
27 mrt 15:30 Matthias Baccino

Financiële onafhankelijkheid voor iedereen

27 mrt 11:21 Cees Smit

Column: Reserve Bankencrisis

26 mrt 11:54 Nico Inberg

Waar kan koers Pharming heen?