AEX *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee
AEX *
AMX *
BEL20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *

Beursnieuws

ABM maandag, 6 februari 2023 14:41

Wall Street begint nieuwe beursweek terughoudend

In dit artikel vind u onder andere informatie over: Activision Blizzard, Dow Inc., Tesla Inc.,

De Amerikaanse beurzen beginnen de nieuwe beursweek naar verwachting in het rood. In aanloop naar de openingsbel in New York noteren de futures op de S&P 500 tot 0,6 procent lager.

Vrijdag eindigde Wall Steet al in de min, hoewel de S&P en Nasdaq op weekbasis wel wisten te stijgen.

"De verkoopgolf van de afgelopen dagen zou het besef kunnen geven, vooral aan de rentezijde, dat de markten zich hebben laten meeslepen", volgens Edward Smith van Rathbones.

Het Amerikaanse banenrapport bleek vrijdag veel sterker dan verwacht, wat suggereert dat de economie goed blijft liggen, ondanks de monetaire verkrapping van de Federal Reserve.

Beleggers vrezen dat dit de Fed een vrijbrief geeft om de rente verder te verhogen dan de markt momenteel verwacht, aldus marktanalist Naeem Aslam van AvaTrade. Dinsdag neemt Fed-voorzitter Jerome Powell deel aan een paneldiscussie bij de Economic Club of Washington. De markt zal letten op eventuele hints met betrekking tot het Amerikaanse rentebeleid.

"Ten tweede zijn de geopolitieke spanningen opgelaaid tussen de twee grootste economieën ter wereld, en de zorg is dat dit een negatief effect zou kunnen hebben op de economische relatie tussen de VS en China", aldus Aslam, doelend op een vermeende spionageballon van China die eind vorige week boven Amerikaans luchtgebied zweefde. De luchtmacht in de VS haalde die ballon dit weekend neer. Beijing zei dat het slechts om een weerballon ging.

Na de belangrijke macro-economische publicaties met het rentebesluit van de Fed en het banenrapport afgelopen week, is het deze week een stuk rustiger qua toonaangevende economische data uit de VS.

De euro/dollar handelt maandagmiddag op 1,0774. De Amerikaanse tienjaarsrente noteert op 3,612 procent. WTI-olie handelt ruim een procent hoger en kost ruim 74 dollar.

Bedrijfsnieuws

Tesla stijgt voorbeurs 2,5 procent. Een rechtbank in San Francisco heeft vrijdag geoordeeld dat Elon Musk niet verantwoordelijk is voor de verliezen die beleggers mogelijk hebben geleden nadat Musk zei te overwegen Tesla van de beurs te halen en dat hij daarvoor de financiering ook rond had.

Tyson Foods opende maandagmiddag de boeken. Microsoft-prooi Activision Blizzard doet dat nabeurs.

Het aandeel van Tyson Foods staat maandag 5 procent lager in de elektronische handel voorbeurs, nadat de Amerikaanse vleesproducent de winstverwachtingen niet wist te halen in het afgelopen kwartaal. "We hadden wat uitdagingen in het eerste kwartaal", stelde CEO Donnie King. Tyson Foods verwacht dat in de tweede helft van het gebroken boekjaar de resultaten zullen verbeteren.

Dinsdag verschijnen cijfers van DuPont, woensdag van onder meer Disney en Uber en donderdag van concurrent Lyft.

Slotstanden

De S&P 500 daalde vrijdag 1,0 procent op 4.136,48 punten, de Dow Jones index verloor 0,4 procent op 33.926,01 punten en de Nasdaq sloot 1,6 procent lager op 12.006,95 punten. Op weekbasis stegen de S&P 500 en Nasdaq wel maar verloor de Dow licht terrein.


De koers van het aandeel Activision Blizzard noteert live op * met een verschil van *. De koers was gisteren op zijn hoogst 79,99 en op zijn laagst 78,62. Het aandeel had een slotkoers van 78,64.

De koers van het aandeel Dow Inc. noteert live op * met een verschil van *. De koers was gisteren op zijn hoogst 52,66 en op zijn laagst 51,34. Het aandeel had een slotkoers van 51,38.

De koers van het aandeel Tesla Inc. noteert live op * met een verschil van *. De koers was gisteren op zijn hoogst 200,66 en op zijn laagst 190,95. Het aandeel had een slotkoers van 191,15.


Lees meer over de onderwerpen in dit bericht:

Before_the_bell


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

De Aandeelhouder TV

maart 22, 2023

BRENT OIL naar 80+ – 21mrt23

maart 22, 2023

PROSUS in de lift – 22mrt23

maart 22, 2023

Bankencrisis zorgt voor pijn bij bedrijven met lage kredietwaardigheid

maart 22, 2023

Bibberen voor het rentebeluit | 22 maart 2023 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Het laatste beursnieuws

updates

 • 14:35

  Call opties uitleg: betekenis, voorbeelden en strategieën 

 • 13:39

  Aandeel Goldman Sachs: “happy end?”

 • 13:39

  Aandeel Goldman Sachs: “happy end?”

 • 09:11

  ETF van de week: Group Physical Bitcoin ETC (BTCE)

 • 08:15

  Alle ogen op Jerome Powell tijdens persconferentie

 • 10:05

  Aandeel VARTA: de problemen zitten niet in de chart

 • 08:16

  Opluchtingsrally na gedwongen overname Credit Suisse

 • 10:15

  Rabobank Certificaten uitleg over het dividend en de risico’s

 • 10:00

  AEX zet 200EMA onder druk & ASML verliest kracht

Masterclasses

Columns

Nieuw
22 mrt 17:18 Redactie

Fed, Pharming, Ordina, Flow en Aegon

21 mrt 13:12 Redactie

Ordina: nog geen gelopen koers

21 mrt 12:32 Matt Christensen

AllianzGI lanceert eigen dataplatform voor duurzaamheid