Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Tech neemt voortouw op verdeeld Wall Street

Tech neemt voortouw op verdeeld Wall Street
2 feb 2023 om 19:32

De Amerikaanse beurzen noteren donderdag verdeeld met nog een paar uur handel te gaan. De S&P 500 wint 1,5 procent op 4.181,39 punten, de Dow Jones index daalt 0,3 procent op 34.012,37 punten en de Nasdaq noteert liefst 3,3 procent hoger op 12.202,48 punten.

Woensdag sloten de aandelenbeurzen op Wall Street al in de plus na het rentebesluit van de Federal Reserve en met name het commentaar van voorzitter Jerome Powell.

Volgens valutaspecialisten van Monex Europe was Powell voorzichtig optimistisch en bevestigde dit de marktverwachting “dat renteverlagingen voor de tweede helft van het jaar vast op tafel liggen.”

ING gaat ervan uit dat de beleidsrente in mei zal pieken, om vervolgens in de tweede helft van dit jaar wel degelijk te worden verlaagd. De Amerikaanse tienjaarsrente noteert donderdagavond op 3,385 procent en de tweejarige variant op 4,100 procent.

Techaandelen als Meta trekken vandaag de kar.

Nigel Green van De Vere Group ziet een opleving, nadat groeiaandelen in 2022 nog werden gedumpt.

“Ten eerste zijn de waarderingen van tech- en andere groeiaandelen momenteel laag, na de eerdere rotatie naar waardeaandelen. En ten tweede heeft de inflatie blijkbaar gepiekt en zullen de rentetarieven stabiliseren, wat een belangrijk obstakel voor tech-aandelen wegneemt.”
 
De wekelijkse nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de VS daalden afgelopen week licht, met 3.000 tot 183.000. Er was een toename tot 195.000 voorspeld door economen.

De Amerikaanse fabrieksorders stegen met 1,8 procent in december, waar een toename met 2,0 procent was voorspeld.

De euro/dollar noteert donderdagavond op 1,0922, nadat de Europese Centrale Bank liet doorschemeren dat er meer renteverhogingen in het verschiet liggen. Dat leek de valutamarkten niet te verrassen. WTI-olie wordt een half procent duurder.

Bedrijfsnieuws

Aandelen Meta Platforms stijgen donderdag ruim 27 procent. De inkomsten waren afgelopen kwartaal sterker dan verwacht, en ook de vooruitblik was iets boven verwachtingen. Bovendien kondigde het bedrijf van oprichter Mark Zuckerberg een aandeleninkoop van 40 miljard dollar aan.

Harley-Davidson wint 9,5 procent, nadat de fabrikant van motorfietsen solide kwartaalcijfers rapporteerde, dankzij een goede vraag.  

Eli Lilly boekte een hoger dan verwachte winst en omzet. Het aandeel daalt toch 5,5 procent. Merck boekte een kleine omzetgroei in het afgelopen kwartaal en daalt 4,5 procent. Honeywell verliest een half procent, nadat de omzetgroei tegenviel.

Bed Bath & Beyond wint donderdag bijna 19 procent, hoewel het bedrijf een rentebetaling op obligaties moest verzaken.  

Tenax Therapeutics kreeg een patent toegewezen en het aandeel stijgt liefst 64 procent.

Nabeurs verschijnen resultaten van Alphabet, Amazon, Ford, Gilead, Qualcomm, Starbucks en Apple.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Adyen

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.