AEX *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee

Meer kwartaalomzet voor Colgate-Palmolive

Meer kwartaalomzet voor Colgate-Palmolive
27 jan 2023 om 13:27

Colgate-Palmolive heeft de omzet in het vierde kwartaal zien oplopen en de aangepaste winst per aandeel viel iets hoger uit dan voorzien. Dit bleek vrijdag uit de kwartaalcijfers van de Amerikaanse fabrikant van persoonlijke verzorgingsproducten en schoonmaakmiddelen.

De netto-omzet steeg met 5,0 procent naar ruim 4,6 miljard dollar. Hiervoor was door analisten krap 4,6 miljard dollar verwacht. Op jaarbasis steeg de omzet autonoom met 8,5 procent. De prijzen stegen met 12,5 procent, terwijl de volumes met 2,5 procent daalden.

De nettowinst daalde afgelopen kwartaal van 148 naar 5 miljoen dollar. Dat komt op aangepaste basis neer op 0,77 dollar per aandeel tegen 0,79 dollar een jaar eerder, terwijl de verwachting van analisten op 0,76 dollar per aandeel lag.

In heel 2022 steeg de omzet met 3,0 procent naar 18,0 miljard dollar. Autonoom was dit een stijging van 7,0 procent, aan de bovenkant van afgegeven outlook. Colgate-Palmolive ging vooraf uit van 6 tot 7 procent. 

Outlook

Colgate-Palmolive verwacht voor 2023 een autonome omzetgroei, die aan de bovenkant uitkomt van de doelstelling voor de lange termijn van 3 tot 5 procent.

Het aandeel Colgate-Palmolive noteerde vrijdag in de elektronische handel voorbeurs 2,1 procent lager.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Colgate-Palmolive

*

Premium analyses

Altijd op de hoogte van de laatste Ontwikkelingen op de beurs!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis niks!