AEX *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee
AEX *
AMX *
BEL20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *

Beursnieuws

ABM woensdag, 25 januari 2023 21:27

Wall Street verdeeld

In dit artikel vind u onder andere informatie over: Abbott, Boeing, Dow Inc., IBM (International Business Machines), Microsoft Corp, Rabobank Certificaten, Tesla Inc., Texas Instruments,

De Amerikaanse beurzen bleven woensdag dichtbij huis, herstellend van een lagere start na een teleurstellende vooruitblik van Microsoft dinsdag nabeurs.

De S&P500 stond nagenoeg vlak met minder dan een uur handel te gaan evenals de Dow Jones-index. Technologiebeurs Nasdaq daalde 0,2 procent.

"Wat de rally echt tot stilstand brengt, zijn de Amerikaanse bedrijfscijfers", zei marktanalist Naeem Aslam van AvaTrade na de gemengde cijfers van dinsdag en woensdag. Analist Craig Erlam van Oanda denkt dat beleggers zich voorbereiden op een teleurstellend cijferseizoen voor Amerikaanse techbedrijven. 

Dinsdagavond kwamen Microsoft en Texas Instruments al met resultaten. Aanvankelijk steeg Microsoft in de handel nabeurs, om woensdag echter toch in het rood te zakken. Dit verlies is in de loop van de dag echter weer weggepoetst.

De macro-economische agenda is vandaag vrijwel leeg. 

De Amerikaanse olievoorraden zijn iets gestegen afgelopen week, maar minder dan verwacht. De olieprijs steeg een half procent. Een vat ruwe olie voor maart kostte 80,61 dollar in New York.

De euro/dollar sterkte verder aan en handelt op 1,0917. Volgens marktanalist Stefan Koopman van Rabobank wacht de markt vooral op het cijfer over de PCE-inflatie dat vrijdagmiddag wordt gepubliceerd.

Bedrijfsnieuws

Voorbeurs openden onder meer Abbott, Boeing en Kimberly-Clark de boeken. Nabeurs is het de beurt aan IBM en Tesla.

Tesla liet alvast weten dat het in 2022 iets meer dan 1,3 miljoen auto's van de band liet rollen.  Ook wil Tesla 3,6 miljard dollar investeren in de uitbreiding van zijn gigafabriek in Nevada, waar momenteel batterijen en andere onderdelen worden geproduceerd voor elektrische voertuigen. Het aandeel stijgt 1 procent in aanloop naar de kwartaalcijfers.

Microsoft stelde dinsdag nabeurs iets teleur met zijn omzetcijfer over het afgelopen kwartaal. Aanvankelijk reageerde de koers nog positief, maar na sombere vooruitblikkende uitspraken opende het aandeel fors lager. Tegen het einde van de handel is dat nog maar 0,3 procent verlies. Vandaag heeft een groot aantal producten van Microsoft last van een storing. 
 
Texas Instruments heeft in het vierde kwartaal de winst minder zien dalen dan verwacht. Voor het lopende kwartaal rekent Texas Instruments op een winst van 1,64 tot 1,90 dollar per aandeel en een omzet van 4,17 miljard tot 4,53 miljard dollar. Analisten rekenden op  1,86 dollar winst en een omzet van 4,41 miljard dollar. Het aandeel verlies 1,5 procent.

Boeing winst 0,5 procent na cijfers. Abbott Laboratories daalt 1,8 procent en Kimberly-Clark staat eveneens 1,8 procent lager.

AT&T stijgt juist 6 procent. Het bedrijf kreeg er meer mobiele abonnees bij dan verwacht. Beleggers negeerden een afwaardering van 25 miljard dollar vanwege de hogere marktrentes.


De koers van het aandeel Boeing noteert live op € * met een verschil van %. De hoogste koers van de dag ligt op € * met het dieptepunt op € *.

De koers van het aandeel IBM (International Business Machines) noteert live op € * met een verschil van %. De hoogste koers van de dag ligt op € * met het dieptepunt op € *.

De koers van het aandeel Microsoft Corp noteert live op € * met een verschil van %. De hoogste koers van de dag ligt op € * met het dieptepunt op € *.

De koers van het aandeel Tesla Inc. noteert live op € * met een verschil van %. De hoogste koers van de dag ligt op € * met het dieptepunt op € *.


Lees meer over de onderwerpen in dit bericht:

After_the_bell


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

De Aandeelhouder TV

januari 25, 2023

AIRFRANCE KLM erg toppish – 25jan23

januari 25, 2023

De Beursverwachting van 2023

januari 25, 2023

ASML, Tesla en MSFT | 25 januari 2023 | Markets Update van BNP Paribas Markets

januari 24, 2023

PHARMING “Wacht op wit” – 24jan23

Het laatste beursnieuws

updates

 • 13:00

  Aandeel ASML: aanhoudende vraag naar chips stuwt omzet

 • 10:35

  ETF van de week: Invesco Solar Energy UCITS ETF (S0LR)

 • 08:51

  ASML voorspelt aanzienlijke omzetstijging en Europa opent status quo

 • 08:37

  Kwartaalcijfers zijn deze week het focuspunt

 • 12:05

  Pullback voor de AEX & spectaculair herstel bij aandeel Coinbase

 • 08:48

  Europese beurs opent hoger in drukke cijferweek

 • 14:16

  Aandeel Netflix: nieuw abonneerecord

 • 08:54

  Lagarde wijst op mandaat van de ECB

 • 08:41

  Probabiliteit soft landing wordt in vraag gesteld

Masterclasses

 • 07 februari

  De beleggingstips voor 2023 van Nico Inberg

 • 07 maart

  De beleggingstips voor 2023 van Gert Bakelants

 • 14 maart

  De beleggingstips voor 2023 van Edwin Wierda

Columns

Nieuw
25 jan 13:24 Redactie

De beurs gaat crashen – Jeremy Grantham

25 jan 12:29 Redactie

(Video) Beursupdate: ASML, fusie DSM + koersbeweging Accsys

25 jan 09:41 Jordy Beuving

Cijfers ASML: Op volle kracht vooruit