AEX *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee
AEX *
AMX *
BEL20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *

Beursnieuws

ABM woensdag, 25 januari 2023 23:03

Wall Street sluit verdeeld

In dit artikel vind u onder andere informatie over: Abbott, Boeing, Dow Inc., IBM (International Business Machines), Microsoft Corp, Rabobank Certificaten, Tesla Inc., Texas Instruments,

De Amerikaanse beurzen zijn woensdag bijna onveranderd gesloten, herstellend van een lagere start na gemengde bedrijfsresultaten van onder andere Microsoft dinsdag nabeurs. AT&T was een uitblinker.

De S&P500-index sloot 0,02 procent lager op 4.016,22 punten. De Dow Jones-index verloor 0,03 procent tot 33.743,84 punten en de technologiebeurs Nasdaq verloor 0,2 procent tot 1.890,32 punten.

"Wat de rally echt tot stilstand brengt, zijn de Amerikaanse bedrijfscijfers", zei marktanalist Naeem Aslam van AvaTrade na de gemengde cijfers van dinsdag en woensdag. Analist Craig Erlam van Oanda denkt dat beleggers zich voorbereiden op een teleurstellend cijferseizoen voor Amerikaanse techbedrijven. 

"Het is een stoot in je maag als je Microsoft een fundamentele reden ziet geven om de rally die we hebben gezien teniet te doen", zei John Lynch van Comerica. "Opeens zijn mensen niet meer zo zkeer over Tesla en Alphabet." 

Dinsdagavond kwamen Microsoft en Texas Instruments al met resultaten. Aanvankelijk steeg Microsoft in de handel nabeurs, om woensdag echter toch in het rood te zakken. Dit verlies is in de loop van de dag echter weer weggepoetst.

De macro-economische agenda wad vrijwel leeg. De Amerikaanse olievoorraden zijn iets gestegen afgelopen week, maar minder dan verwacht. 

De olieprijs sloot ook vrijwel ongewijzigd. Een vat ruwe olie voor maart kostte 80,15 dollar in New York bij het sluiten van de markt, een stijging van 0,02 procent.

De euro/dollar handelde op 1,0917. Volgens marktanalist Stefan Koopman van Rabobank wacht de markt vooral op het cijfer over de PCE-inflatie dat vrijdagmiddag wordt gepubliceerd.

Bedrijfsnieuws

Voorbeurs openden onder meer Abbott, Boeing en Kimberly-Clark de boeken. Nabeurs is het de beurt aan IBM en Tesla.

Tesla meldde nabeurs een recordwinst en kondigde aan het groeidoel van 50 procent meer auto's dit jaar wel te gaan halen, nadat dit vorig jaar niet lukte. Al voorafgaand aan de kwartaalcijfers liet het bedrijf weten dat in 2022 iets meer dan 1,3 miljoen auto's van de band rolden. Het aandeel sloot licht hoger in aanloop naar de kwartaalcijfers en stond in de handel nabeurs nauwelijks lager.

Microsoft stelde dinsdag nabeurs iets teleur met zijn omzetcijfer over het afgelopen kwartaal. Aanvankelijk reageerde de koers nog positief, maar na sombere vooruitblikkende uitspraken opende het aandeel fors lager. Uiteindelijk beperkten de verliezen zich tot 0,6 procent.  

Alphabet, moederbedrijf van Google, verloor 2,5 procent, nadat aanhangers van de grote techbedrijven onzekerder werden door Microsoft.
 
Texas Instruments zag in het vierde kwartaal de winst minder dalen dan verwacht. Voor het lopende kwartaal rekent Texas Instruments op 1,64 tot 1,90 dollar winst per aandeel en een omzet van 4,17 tot 4,53 miljard. Analisten rekenden op 1,86 dollar winst en een omzet van 4,41 miljard dollar. Het aandeel verloor 1,1 procent.

Boeing won 0,3 procent na cijfers. Abbott Laboratories daalde 1,4 procent en Kimberly-Clark sloot 1,9 procent lager.

AT&T won juist 6,6 procent. Het telecombedrijf kreeg er meer mobiele abonnees bij dan verwacht. Beleggers negeerden een afwaardering van 25 miljard dollar vanwege de hogere marktrentes.


De koers van het aandeel Boeing noteert live op € * met een verschil van %. De hoogste koers van de dag ligt op € * met het dieptepunt op € *.

De koers van het aandeel IBM (International Business Machines) noteert live op € * met een verschil van %. De hoogste koers van de dag ligt op € * met het dieptepunt op € *.

De koers van het aandeel Microsoft Corp noteert live op € * met een verschil van %. De hoogste koers van de dag ligt op € * met het dieptepunt op € *.

De koers van het aandeel Tesla Inc. noteert live op € * met een verschil van %. De hoogste koers van de dag ligt op € * met het dieptepunt op € *.


Lees meer over de onderwerpen in dit bericht:

After_the_bell


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

De Aandeelhouder TV

januari 25, 2023

AIRFRANCE KLM erg toppish – 25jan23

januari 25, 2023

De Beursverwachting van 2023

januari 25, 2023

ASML, Tesla en MSFT | 25 januari 2023 | Markets Update van BNP Paribas Markets

januari 24, 2023

PHARMING “Wacht op wit” – 24jan23

Het laatste beursnieuws

updates

 • 13:00

  Aandeel ASML: aanhoudende vraag naar chips stuwt omzet

 • 10:35

  ETF van de week: Invesco Solar Energy UCITS ETF (S0LR)

 • 08:51

  ASML voorspelt aanzienlijke omzetstijging en Europa opent status quo

 • 08:37

  Kwartaalcijfers zijn deze week het focuspunt

 • 12:05

  Pullback voor de AEX & spectaculair herstel bij aandeel Coinbase

 • 08:48

  Europese beurs opent hoger in drukke cijferweek

 • 14:16

  Aandeel Netflix: nieuw abonneerecord

 • 08:54

  Lagarde wijst op mandaat van de ECB

 • 08:41

  Probabiliteit soft landing wordt in vraag gesteld

Masterclasses

 • 07 februari

  De beleggingstips voor 2023 van Nico Inberg

 • 07 maart

  De beleggingstips voor 2023 van Gert Bakelants

 • 14 maart

  De beleggingstips voor 2023 van Edwin Wierda

Columns

Nieuw
25 jan 13:24 Redactie

De beurs gaat crashen – Jeremy Grantham

25 jan 12:29 Redactie

(Video) Beursupdate: ASML, fusie DSM + koersbeweging Accsys

25 jan 09:41 Jordy Beuving

Cijfers ASML: Op volle kracht vooruit