AEX *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee
AEX *
AMX *
BEL20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *

Beursnieuws

ABM vrijdag, 20 januari 2023 14:39

Groene opening Wall Street voorzien

In dit artikel vind u onder andere informatie over: Alphabet (Google), Dow Inc., ING, Microsoft Corp, Netflix Inc.,

(ABM FN) De Amerikaanse beurzen gaan vrijdag een hogere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren een half uur voor opening 0,3 procent in het groen. 

De Nasdaq lijkt 0,7 procent hoger van start te gaan, terwijl de Dow Jones een pas op de plaats maakt.

"De aandelenmarkten komen op adem", zo stelde marktanalist Naeem Aslam van AvaTrade, wijzend op de koersverliezen een dag eerder.

Volgens Aslam zijn beleggers bezorgd over het monetaire beleid van de Federal Reserve. "De markt verwacht dat de Fed het tempo van de renteverhogingen zal terugschroeven nu de inflatie verder daalt ten opzichte van de hoogste niveaus in veertig jaar", zo stelde de analist. Beleggers twijfelen echter of zij de plannen van de Fed wel juist inschatten.

Ook analisten van Deutsche Bank zagen het 'risk-off-sentiment' aanhouden. De zorgen over een recessie stapelen zich op, aldus de Duitse bank. De laatste bedrijfscijfers geven bovendien een gemengd beeld. Cijfers van onder meer PPG en vooral Netflix nabeurs kregen wel een positief onthaal.

Daarbij merkte Lynx op dat de sectoren energie en communicatiedienstverlening redelijk blijven liggen, vooral de oliesector. "Reden kan gezocht worden bij de stijgende olieprijs gedreven door het optimisme rond de heropening van grootverbruiker China", aldus beleggingsadviseur Kevin Verstraete van Lynx. De olieprijzen stijgen met circa een half procent.

Van de 55 bedrijven uit de S&P 500-index die tot nu toe hun kwartaalcijfers hebben gepubliceerd, heeft volgens ING 67 procent de winstverwachting van analisten met gemiddeld 4 procent overtroffen. "Dit past in het historische beeld", aldus investment manager Simon Wiersma van ING. Wel staan de winstmarges onder druk. ING verwacht dat de gemiddelde winstdaling beperkt blijft tot 2,7 procent. "Niet geweldig maar ook niet dramatisch", zo vindt Wiersma.

Het muntpaar euro/dollar koerste op 1,0823.

Bedrijfsnieuws

Netflix heeft in het vierde kwartaal van 2022 een hogere omzet behaald bij een sterke abonneegroei. Voor het eerste kwartaal rekent Netflix op een omzet van 8,17 miljard dollar en een winst per aandeel van 2,82 dollar. Het aandeel lijkt 7 procent hoger te openen.

Schlumberger heeft in het vierde kwartaal boven verwachting gepresteerd en kondigde weer een grote dividendverhoging aan. Beleggers reageerden positief en het aandeel lijkt een procent hoger te openen.

PPG Industries verwacht in de loop van dit jaar een winstverbetering, onder meer door een matiging van de grondstofkosten, stabilisatie van de vraag naar coatings in Europa vanaf het tweede kwartaal en een sterk economisch herstel in China. Het aandeel koerste in de voorbeurshandel 2,6 procent hoger.

Alphabet, het moederbedrijf van Google, gaat circa 12.000 banen schrappen, zo meldde The Wall Street Journal. Amazon, Meta en Microsoft gingen Alphabet al voor met het aankondigen van grote ontslagrondes. Het aandeel Alphabet sloot donderdag 2,1 procent hoger en lijkt vrijdag nog eens 3,5 procent te winnen.

Aandelen van Nordstrom daalden voorbeurs meer dan 6 procent, nadat de Amerikaanse warenhuisketen op donderdag een winstwaarschuwing gaf voor het vierde kwartaal. Volgens het bedrijf vielen de resultaten in de feestdagenperiode flink tegen. "Het is duidelijk dat consumenten selectiever zijn met hun uitgaven gezien de bredere macro-omgeving", zei CEO Erik Nordstrom in een toelichting.

Slotstanden

S&P 500 daalde donderdag 0,8 procent op 3.898,85 punten, de Dow Jones index verloor 0,8 procent op 33.044,56 punten en de Nasdaq sloot 1,0 procent in het rood op 10.852,27 punten.


De koers van het aandeel Alphabet (Google) noteert live op € * met een verschil van %. De hoogste koers van de dag ligt op € * met het dieptepunt op € *.

De koers van het aandeel ING noteert live op € * met een verschil van %. De hoogste koers van de dag ligt op € * met het dieptepunt op € *.

De koers van het aandeel Microsoft Corp noteert live op € * met een verschil van %. De hoogste koers van de dag ligt op € * met het dieptepunt op € *.

De koers van het aandeel Netflix Inc. noteert live op € * met een verschil van %. De hoogste koers van de dag ligt op € * met het dieptepunt op € *.


Lees meer over de onderwerpen in dit bericht:

Before_the_bell


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

De Aandeelhouder TV

januari 27, 2023

Indices op stoom – 27jan23

januari 27, 2023

2023 kan een redelijk beursjaar worden

januari 27, 2023

ASML, Tesla, Avantium, Microsoft, ChatGPT, Accsys & Chevron | DeAandeelhouder Podcast Afl. 108

januari 27, 2023

Waarschuwing voor beleggers

Het laatste beursnieuws

updates

 • 08:15

  S&P 500 breekt dalende trend, dankzij Big Tech

 • 15:12

  LYNX Beursflash | Aandeel Tesla: analyse 4e kwartaalcijfers

 • 10:07

  Aandeel Tesla: Musk’s Masterplan

 • 08:55

  Futures op Wall Street hoger na cijfers Tesla & Chevron

 • 13:00

  Aandeel ASML: aanhoudende vraag naar chips stuwt omzet

 • 10:35

  ETF van de week: Invesco Solar Energy UCITS ETF (S0LR)

 • 08:51

  ASML voorspelt aanzienlijke omzetstijging en Europa opent status quo

 • 08:37

  Kwartaalcijfers zijn deze week het focuspunt

 • 12:05

  Pullback voor de AEX & spectaculair herstel bij aandeel Coinbase

Masterclasses

 • 07 februari

  De beleggingstips voor 2023 van Nico Inberg

 • 07 maart

  De beleggingstips voor 2023 van Gert Bakelants

 • 14 maart

  De beleggingstips voor 2023 van Edwin Wierda

Columns

Nieuw
27 jan 15:18 Redactie

Hindenburg slaat toe: Adani aandelen hard onderuit

26 jan 14:04 Jordy Beuving

Groeivertraging Microsoft

26 jan 10:45 Doijer en Kalff

Optimaal gebruik maken van de hedge functie van goud en zilver