AEX *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee
AEX *
AMX *
BEL20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *

Beursnieuws

ABM donderdag, 19 januari 2023 19:33

Wall Street koerst lager

In dit artikel vind u onder andere informatie over: Dow Inc., Netflix Inc.,

De Amerikaanse beurzen noteren donderdag lager met nog een paar uur handel te gaan. De S&P 500 daalt 0,7 procent op 3.902,09 punten, de Dow Jones index verliest 0,6 procent op 33.106,61 punten en de Nasdaq noteert 1,0 procent in het rood op 10.851,16 punten. 

Het sentiment staat onder druk nu de Amerikaanse economie lijkt te verzwakken, met dalende detailhandelsverkopen, een inzakkende industriële productie en een ontslagronde van 10.000 banen bij Microsoft.

"Het economisch slechte nieuws zou normaal gesproken goed zijn voor aandelen", stelde Swissquote Bank, want dat laat ruimte voor de Federal Reserve om minder agressief te rente te verhogen.

Optimisten onder de technische analisten zijn bezorgd dat de S&P500 niet overtuigend door de grens van 4.000 wist te breken, waardoor de koersen weer lagere niveaus zullen opzoeken.

Donderdag viel het economische nieuws mee. Het aantal nieuwe steunaanvragen daalde tot 190.000, waar een toename tot 215.000 was voorzien voor de afgelopen week.

Het aantal in aanbouw genomen woningen in december daalde ook, maar minder sterk dan verwacht. En de index voor de industrie in de regio Philadelphia, van de Federal Reserve Bank uit die stad, bleef negatief, maar verbeterde van -13,7 in december tot -8,9 in januari.

Zorgen over zwakkere economische vooruitzichten maken de dollar kwetsbaar voor macropublicaties. Beleggers prijzen een steeds lagere rente in, niet alleen omdat de inflatie afneemt, maar ook omdat de groeiverwachtingen in Europa en China zijn verbeterd, volgens ING.

James Bullard van de St. Louis Fed zei dat een heropening van de Chinese economie hem zenuwachtig maakt, omdat het kan leiden tot opwaartse druk op de inflatie. Hij wil daarom dat de rente snel boven de 5 procent uitkomt.

Jamie Dimon, de CEO van JPMorgan Chase, is het daarmee eens. Volgens hem is er nog veel onderliggende inflatie, die niet zomaar weggaat, waarschuwde hij donderdag op het World Economic Forum in Davos.

De euro/dollar handelt donderdagavond op 1,0824. WTI-olie is 2 procent duurder op ruim 81 dollar per vat. De Amerikaanse olievoorraden zijn vorige week opnieuw gestegen. 

De Amerikaanse minister van financiën Janet Yellen maakte bekend dat haar ministerie speciale maatregelen heeft genomen nu de VS zijn schuldplafond heeft bereikt. Hiermee kan Amerika tot zeker begin juni nog wel blijven voldoen aan zijn betalingsverplichten.

Bedrijfsnieuws

Procter & Gamble verhoogde donderdag de outlook voor het lopende gebroken boekjaar, na lagere resultaten in het vierde kwartaal, die wel voldeden aan de analistenverwachtingen. Het aandeel daalt een procent.

Alcoa gaat 5 procent lager. Het aluminiumbedrijf meldde woensdag nabeurs een sterke omzetdaling door lagere prijzen en leed opnieuw verlies.

Netflix opent nabeurs de boeken, waarbij de focus volgens marktkenners niet zozeer zal liggen op de abonneegroei, maar op de financiële resultaten over het vierde kwartaal van 2022, zoals omzet, winst en de marges. Bij de resultaten over het derde kwartaal waarschuwde Netflix al voor een winstdaling van 1,33 dollar tot slechts 0,36 dollar per aandeel. Analisten gaan uit van een winst van 0,60 dollar. Netflix noteert in aanloop naar de cijfers zo'n anderhalf procent in de min.

Microsoft verliest nog eens 2 procent.


De koers van het aandeel Netflix Inc. noteert live op € * met een verschil van %. De hoogste koers van de dag ligt op € * met het dieptepunt op € *.


Lees meer over de onderwerpen in dit bericht:

After_the_bell


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

De Aandeelhouder TV

januari 30, 2023

Gaan aandelen Unilever weer stijgen?

januari 30, 2023

Philips trapt drukke beursweek af | 30 januari 2023 | Markets Update van BNP Paribas Markets

januari 29, 2023

Aandeel ASML is goedkoop

januari 29, 2023

Zet de goede jaarstart van de beurs door?

Het laatste beursnieuws

updates

 • 12:08

  AEX stabiliseert binnen uptrend & TA-update Tesla

 • 08:21

  Deze week: rentebesluit Fed en ECB

 • 08:15

  S&P 500 breekt dalende trend, dankzij Big Tech

 • 15:12

  LYNX Beursflash | Aandeel Tesla: analyse 4e kwartaalcijfers

 • 10:07

  Aandeel Tesla: Musk’s Masterplan

 • 08:55

  Futures op Wall Street hoger na cijfers Tesla & Chevron

 • 13:00

  Aandeel ASML: aanhoudende vraag naar chips stuwt omzet

 • 10:35

  ETF van de week: Invesco Solar Energy UCITS ETF (S0LR)

 • 08:51

  ASML voorspelt aanzienlijke omzetstijging en Europa opent status quo

Masterclasses

 • 07 februari

  De beleggingstips voor 2023 van Nico Inberg

 • 07 maart

  De beleggingstips voor 2023 van Gert Bakelants

 • 14 maart

  De beleggingstips voor 2023 van Edwin Wierda

Columns

Nieuw
30 jan 14:37 Nico Inberg

Philips krijgt het voordeel van de twijfel

30 jan 13:49 Redactie

(Video) Beursupdate Nico: Philips, ASML, de Fed + Unilever

30 jan 10:28 Cees Smit

Column: Cijfers, Cijfers en nog eens…