Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: Jefferies laat Umicore op verkooplijst staan

Beursblik: Jefferies laat Umicore op verkooplijst staan
17 jan 2023 om 08:52

(ABM FN) Jefferies handhaaft in aanloop naar de kwartaalcijfers van Umicore het Underperform advies op het aandeel met een koersdoel van 27,00 euro.

Jefferies blikte in het dinsdag verschenen rapport vooruit op de resultaten die op 16 februari worden gepubliceerd. 

Voor het tweede halfjaar van 2022 gaat de zakenbank uit van een aangepaste EBIT van 403 miljoen euro. Dat is 1 procent minder dan de consensusverwachting van 406 miljoen euro. 

Over het volledige boekjaar zou de EBIT daarmee uitkomen op 864 miljoen, tegenover een guidance van iets meer dan 828 miljoen euro.

De belangrijkste uitdaging voor Umicore blijft volgens de analisten een aanzienlijke stijging van de investeringen, een uitdagend financieringstraject en het ontbreken van winstgroei. 

Uit financieel oogpunt vormt het negatieve winstmomentum in de divisie Recycling een uitdaging op middellange termijn om het investeringsprogramma van 6 tot 7 miljard euro tot en met 2026 met interne middelen te kunnen financieren. Zelfs wanneer ervan wordt uitgegaan dat de Canadese overheid financiering verstrekt voor de site van het bedrijf in Ontario.

Jefferies vreest dat de schuldratio van Umicore in 2024 de 2 nadert en in 2025 door stijgt tot zelfs 2,6. Daarmee zou de ratio ruim boven de oude niveaus uitkomen.

Tot slot blijft bij de divisie Energy & Surface Technologies de visibiliteit een voortdurende uitdaging, aldus Jefferies.

Umicore wordt momenteel verhandeld tegen een korting van 5 procent ten opzichte van de belangrijkste concurrenten, tegenover historisch gezien een korting van 17 procent. 

Op basis van het negatieve momentum bij de resultaten wordt dan ook verwacht dat het aandeel minder sterk zal presteren dan dat van sectorgenoten. Reden dat het verkoopadvies gehandhaafd blijft. 

Het aandeel Umicore sloot maandag op 34,75 euro.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Avantium

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.