Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Miljardenovername in verschiet bij Infineon – media

Miljardenovername in verschiet bij Infineon – media
28 dec 2022 om 14:47

Infineon is bereid om miljarden te spenderen aan de juiste overnamekandidaat, nu het bedrijf wil groeien door acquisities. Dat schreef persbureau Reuters woensdag.

Topman Jochen Hanebeck zei in een interview met Frankfurter Allgemeine Zeitung voortdurend uit te kijken naar passende overnames voor een bedrag dat kan oplopen tot een paar miljard euro.

De vraag naar chips die worden gebruikt in alle mogelijke apparaten, van smartphones tot auto’s, stijgt sterk, terwijl verstoringen in de aanvoerketen al twee jaar diverse sectoren wereldwijd onder druk zetten. Dat is het geval bij telecombedrijven, autofabrikanten en makers van medische apparatuur.

Infineon zag in het afgelopen boekjaar de winst met 63 procent stijgen tot 3,4 miljard euro. Vooral in elektrische mobiliteit, zelfrijdende auto’s, hernieuwbare energie, datacentra en slimme apparatuur in het zogeheten ‘internet of things’ voorziet het Duitse bedrijf groei.

Overnamekandidaten zijn dus te vinden in verschillende segmenten. Halfgeleiders voor elektriciteitskabels, sensoren, software en kunstmatige intelligentie zijn terrein waar Infineon mogelijk aan het rondsnuffelen is.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.