Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wall Street sluit in het rood

Wall Street sluit in het rood
27 dec 2022 om 22:44

De Amerikaanse beurzen zijn dinsdag overwegend lager gesloten, na berichten dat China zijn grenzen volgende maand zal openstellen, wat de hoop voedde bij beleggers dat de ontdooiing van de tweede economie van de wereld de mondiale economische groei zal sterken.

De S&P 500 index sloot 0,4 procent lager op 3.829,25 punten. De techbeurs Nasdaq daalde 1,4 procent naar 10.353,23 punten en de Dow Jones-index sloot 0,1 procent hoger op 33.241,56 punten.

Tegenover de hoopgevende versoepeling staat het snel oplopende aantal besmettingen met het coronavirus in China. Ziekenhuis zouden overvol zijn en de crematoria zouden overspoeld worden met sterfgevallen. 

“De explosie in besmettingen zal waarschijnlijk op korte termijn verstorend zijn voor de economie zei Michael Reynolds van Glenmede.

Autofabrikant Nio waarschuwde dat de productie in China niet wordt gehaald en dat lijkt ook met Tesla het geval. Het aandeel van het door Elon Musk geleide bedrijf ging dinsdag opnieuw onderuit.

Veel handelaren verschijnen niet op kantoor deze week. De uitgedunde handel kan de volatiliteit flink versterken.

Goldman Sachs zei te verwachten dat de Amerikaanse economie een recessie in 2023 zal weten te ontlopen. De Fed zal de inflatie onder controle krijgen en tegelijk een ‘zachte lading’ weten te realiseren.

“Een periode van ondermaatse groei is voldoende om de arbeidsmarkt geleidelijk weer in balans te krijgen en de druk van lonen en prijzen te temperen”, denkt Goldman.

De huizenprijzen in de grootste Amerikaanse steden, berekend door Case Shiller, lieten nog steeds een dalende trend zien.

De euro/dollar handelde op 1,0642 en de olieprijs in New York sloot onveranderd op 79,53 dollar.

Bedrijfsnieuws

Het aandeel Nio verloor 8 procent. De Chinese fabrikant van elektrische auto’s zal dit kwartaal beduidend minder auto’s afleveren, door de corona-uitbraken in de grote Chinese steden.

Rivaal Tesla zette zijn koersdalingen voort en verloor 11 procent in waarde. Volgens persbureau Reuters zal Tesla de productie in zijn fabriek in Shanghai langer op een verlaagd niveau houden. 

Het aandeel Tesla is al dagen aan het dalen en staat dit jaar al op een koersverlies van ongeveer 70 procent. Daarmee is de autofabrikant niet meer een van de tien grootste bedrijven ter wereld, naar marktkapitalisatie. 

Southwest Airlines sloot 6 procent lager, nadat de maatschappij meer dan de helft van de vluchten schrapte door winterstormen. Delta Air Lines beperkte het verlies tot 1 procent.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Vopak

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.