Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Europese beurzen in het groen

Europese beurzen in het groen
27 dec 2022 om 11:59

De Europese beurzen noteren dinsdag, na een lang weekend, in het groen.

De Stoxx Europe 600 index wint 0,5 procent op 429,39 punten. De Duitse DAX laat een winst zien van 0,7 procent op 14.04,85 punten. De Franse CAC 40 stijgt een procent op een stand van 6.567,46 punten. De Londense beurs houdt de deuren vandaag nog gesloten.

Beleggers zijn enerzijds optimistisch over de verdere heropening van de Chinese economie. Vanaf 8 januari hoeven mensen die naar China komen, niet meer in quarantaine. Wel staan daar enorm hoge aantallen nieuwe besmettingen tegenover.

Dat laatste was zojuist reden voor Nio, een fabrikant van elektrische auto’s in China, om een waarschuwing uit te sturen. 

Nio verwacht in het vierde kwartaal 38.500 tot 39.500 auto’s af te leveren. Eerder ging de fabrikant nog uit van 43.000 tot 48.000 exemplaren. Corona-uitbraken in de grote Chinese steden maken die oude outlook volgens de fabrikant niet langer haalbaar.

Macro-economisch is het vandaag rustig. Alleen uit de VS komen nog de huizenprijzen berekend door Case Shiller.

De euro/dollar handelt op 1,0661 en olie wordt bijna een procent duurder. De Europese gasprijs blijft dalen, tot bijna 82 euro per megawattuur.

Bedrijfsnieuws

Veel nieuws was er vandaag niet. In Parijs vielen de koerswinsten voor de luxemerken op. LVMH won 2,3 procent, Hèrmes 1,9 procent en Kering ook 1,9 procent.

Verder deed Prosus het goed in de Amsterdamse AEX met een koerswinst van 2,0 procent. Vermoedelijk profiteert de internetinvesteerder met een groot belang in het Chinese Tencent van de steeds verdere heropening van de Chinese economie. 

In Frankfurt is Zalando de koploper met een winst van 2,5 procent. 

De verliezen zijn beperkt, zowel in aantal als in omvang.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.