Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Update: Amerikaanse inflatie lager dan verwacht

Update: Amerikaanse inflatie lager dan verwacht
13 dec 2022 om 14:48

De consumentenprijzen in de Verenigde Staten zijn in november minder hard gestegen dan verwacht. Dit bleek dinsdag uit cijfers van het Amerikaanse ministerie van arbeid.

De consumentenprijzen stegen afgelopen maand op maandbasis met 0,1 procent na een plus van 0,4 procent in oktober.

De verwachting van analisten lag voor november echter op een stijging met 0,3 procent.

Op jaarbasis stegen de prijzen met 7,1 procent tegen 7,7 procent een maand eerder. Hiervoor was een daling tot 7,3 procent voorzien.

De kerninflatie, dat wil zeggen gecorrigeerd voor voedsel- en energieprijzen, bedroeg in november 0,2 procent op maandbasis tegen 0,3 procent een maand eerder. De verwachting hiervoor lag op 0,3 procent.

Op jaarbasis kwam de kerninflatie uit op 6,0 procent tegen 6,3 procent een maand eerder en een verwachting van 6,1 procent.

In een reactie zegt marktanalist Naeem Aslam van AvaTrade dat de kerstman een aardig cadeau heeft afgeleverd bij de Federal Reserve, "die nu de kerst met meer rust kan vieren, wetende dat de inflatie zich beweegt in de richting die ze willen."

De euro/dollar handelde voorafgaand aan het Amerikaanse inflatierapport licht hoger op 1,0545 en is daarna gestegen naar 1,0648. De Amerikaanse tienjaarsrente is gedaald van 3,59 tot 3,48 procent.

Update: om meer informatie toe te voegen.

Premium analyses

Altijd op de hoogte van de laatste Ontwikkelingen op de beurs!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis niks!