Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Welk visum voor een zakenreis naar Canada?

Welk visum voor een zakenreis naar Canada?
25 nov 2022 om 10:08

Welk visum voor een zakenreis naar Canada?

U moet voor uw werk naar Canada, voor een conferentie of een meeting met een zakelijke partner en u bent uw zakenreis aan het plannen. Hieronder vindt u alle benodigde informatie en vereisten waarmee u rekening moet houden als u voor zaken naar Canada reist en welke reisvergunning of visum u nodig heeft.

Werkzaamheden met een eTA

Sommige werkzaamheden zijn met een eTA Canada reisvergunning gewoon toegestaan. U kunt bijvoorbeeld een zakelijke klant, partner of leverancier bezoeken, aan beurzen, conferenties een zakelijke besprekingen deelnemen of voor een aan-of verkoop van producten of diensten naar Canada reizen. Voor enkele beroepsgroepen is het zelfs mogelijk om met alleen een eTA in Canada te werken en hebben dus geen specifieke werkvergunning (Work Permit) of visum nodig. 

Bent u journalist, deel van een filmcrew, atleet (of coach), artiest, kunstenaar, gastspreker (bij een evenement van maximaal vijf dagen), academicus (die alleen onderzoeksprojecten evalueert of examineert) of bedrijfstrainer (voor een training aan de Canadese tak van u werkgever), dan heeft u niet per se een werkvergunning nodig, maar kunt u uw werkactiviteit uitvoeren als u voor vertrek een eTA Canada aanvraagt

Wanneer u wel een werkvergunning nodig heeft

In een aantal gevallen moet u een visum aanvragen. Als u bijvoorbeeld handenarbeid of ander fysiek werk verricht, heeft u een werkvergunning (Work Permit) nodig. De enige tijdelijk beperkte uitzondering geldt voor studeren. Maar ook als u voor een Canadese bedrijf of organisatie werk verricht, in dienst treedt bij een Canadese werkgever of als u een nieuw bedrijf in Canada gaat oprichten, kan dat niet zonder vooraf een werkvergunning of visum aan te vragen. 

Als een van de bovenstaande werkzaamheden op u betrekking heeft, dan voldoet uw reisdoel niet aan de voorwaarden van het eTA Canada. U moet dus een visum voor uw werk en verblijf aanvragen. Afhankelijk van uw individuele situatie, planen en eisen zijn er verschillende verblijfsvisa en werkvergunningen voor Canada van toepassing, die u op tijd moet aanvragen. Houdt er rekening mee dat de behandeling van visa enkele weken en in sommige gevallen zelfs 2 maanden kan duren. Als u met een eTA naar Canada mag reizen, is dat de makkelijkste en snelste optie, in plaats van toch een visum aan te vragen.

Een gedetailleerde uitnodigingsbrief laten schrijven

Houd er ook rekening mee dat u bij aankomst in Canada kunt worden uitgekozen voor een willekeurige controle. In dit geval is het handig om een uitnodigingsbrief paraat te houden, die uw werkplanen en reisdoel verklaart. Dit geldt zowel voor werkzaamheden met een eTA Canada als voor werken met een Work Permit of andere werkvisa. Deze brief moet worden geschreven door de (potentiële) Canadese zakenpartner, institutie of conferentie die u wilt bezoeken. Het dient de kerngegevens te bevatten over uw werk, werkgever, verblijf en reisdoel.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.