AEX *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee
AEX *
AMX *
BEL20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *

Beursnieuws

Redactie maandag, 21 november 2022 09:47

Wat zijn e-wallets en hoe werkt het in Nederland?

E-wallets, misschien heb je er wel eens van gehoord en misschien ook niet! In dit artikel nemen we je daarom mee in wat het is, wat je ermee kunt en niet geheel onbelangrijk, hoe deze e-wallets in ons land nu eigenlijk werken. Het is namelijk ideaal en zorgt ervoor dat je niet meer alle pasjes mee hoeft te nemen, maar gewoon digitaal kunt opslaan. Zo kun je bijvoorbeeld via de website van Time2play de verschillende casino´s waar je eenvoudig met je telefoon kunt betalen vergelijken en hoef je niet speciaal je bankpas met reader bij de hand te hebben om een transactie te kunnen afronden. Kortom, alleen maar voordelen dus! Maar hoe werkt dit nu eigenlijk?

Wat is een e-wallet exact?

In principe is een e-wallet niets meer dan een soort van digitale versie van je portemonnee. Niet voor niets wordt het natuurlijk ook een e-wallet genoemd. Op deze manier hoef je namelijk al je pasjes zoals je dit voorheen wel gewend was, niet meer fysiek bij je te hebben, maar worden ze opgeslagen op je e-wallet. Dat houdt dus in dat je pasjes op je telefoon staat, waardoor je gemakkelijk en snel draadloos kunt betalen. Dit geldt niet alleen voor het afrekenen in de winkel of supermarkt, maar ook wanneer je een online aankoop doet in een webshop bijvoorbeeld. Naast de telefoon, kun je ook gebruikmaken van een smartwatch of pc om een transactie te kunnen voldoen. Nu zal het in een winkel met een pc of laptop wat minder makkelijk zijn, maar een smartwatch daarentegen is dan weer super handig!

Hoe werkt zo’n e-wallet

Nu je weet wat het is, is het ook handig te weten hoe het eigenlijk werk. In Nederland is het gebruik van de e-wallet ontzettend populair. Let de volgende keer namelijk maar eens op hoeveel mensen er draadloos betalen door middel van hun mobiele telefoon. Al deze mensen maken dus, vaak zonder dat ze het doorhebben, al gebruik van een e-wallet. Eén van de meest gebruikte e-wallets, is de Apple Pay. Hiermee kun je de informatie van je bankpas of creditcard eenvoudig op je account opslaan en dus betalen in de winkel, maar ook online. Naast Apple Pay, kennen we natuurlijk ook iDEAL. Hier hoef je namelijk geen account aan te maken en kun je direct betalen door bijvoorbeeld het scannen van een QR-code.

Welke voordelen heeft het?

Nu je weet wat het is en hoe je het kunt gebruiken, is het handig de voordelen nog even te bespreken. Het grootste voordeel is natuurlijk dat je nooit meer bang hoeft te zijn dat je je portemonnee niet bij je hebt. Waar we vandaag de dag onze telefoon altijd bij ons  hebben, is betalen geen enkel probleem meer. Daarbij komt ook dat je veilig kunt betalen en dus ook niet bang hoeft te zijn dat je bankpas of creditcard kan worden gestolen en mensen hier gebruik van kunnen maken. Dit alles maakt het dat het gebruik van de fysieke betaalkaarten steeds minder wordt en alles steeds meer wordt gedigitaliseerd.

De Aandeelhouder TV

november 25, 2022

Index bullen op dreef – 25nov22

november 25, 2022

Zuid Koreaanse exporten als winstindicator en voorspeller van de beurs. Hoe dan?

november 25, 2022

Forfarmers, Philips, TomTom en Bayer | DeAandeelhouder Podcast Afl. 99

november 25, 2022

Twitter verrast in verder lege markt | 25 november 2022 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Het laatste beursnieuws

updates

 • 08:19

  Beleggers wachten met spanning op nieuwe inflatiecijfers

 • 17:21

  TA van Edward Loef – Vangrails in de Nasdaq-100 index

 • 16:51

  LYNX Beursflash | Aandeel ING: profiteren van stijgende rentes

 • 11:40

  AEX toont kracht & technisch bodempatroon voor aandeel BESI

 • 08:05

  Beurzen omhoog in aanloop naar nieuwe inflatiecijfers

 • 17:24

  TA van Edward Loef – Opwaartse koersuitbraken?

 • 07:43

  Dalende inflatieverwachting geeft beurzen een boost

 • 17:47

  TA van Edward Loef – Bankaandelen hoger na ECB-besluit

 • 13:00

  Swing trading: een ‘spannende’ beleggingsstrategie

Masterclasses

 • 13 december

  LYNX introduceert LYNX+

 • 22 december

  Vooruitblik 2023: de visie van Justin Blekemolen

 • 03 januari

  De technische visie van Edward Loef op 2023

Columns

Nieuw
24 nov 17:07 Nico Inberg

Geen verplicht bod op PostNL

24 nov 09:52 Redactie

Terugkijken: Stel jouw vragen aan Nico!

24 nov 09:26 Bas Heijink

Gaat de olieprijs richting de $60?