Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

De meest populaire industrieën om in te investeren

De meest populaire industrieën om in te investeren
17 nov 2022 om 09:47

Investeren komt met een aantal risico’s, want de aandelenmarkt verandert constant en is soms erg onvoorspelbaar. Gebeurtenissen van over de hele wereld hebben een effect op de markt en beleggers moeten goed naar deze veranderingen kijken. In dit artikel kijken we naar de meest populaire industrieën waar mensen momenteel in investeren.

Cloud computing

Met cloud computing worden hardware, software en gegevens via het internet op aanvraag beschikbaar gesteld. Je kunt dit een beetje vergelijken met elektriciteit uit het lichtnet. Er wordt steeds meer vanuit huis gewerkt en daardoor is deze hardware en software steeds belangrijker aan het worden. 

Artificial Intelligence

Waar het twintig jaar geleden nog een onderdeel was van sciencefiction, is het nu overal in ons dagelijks leven te vinden. Artificial intelligence wordt in veel verschillende sectoren gebruikt om belangrijke taken te automatiseren. Deze markt groeit elk jaar enorm en de verwachting is dat deze tegen 2028 een samengesteld jaarlijks groeipercentage van meer dan 40% zal bereiken.

Gokindustrie

Sinds online gokken in 2021 legaal werd in Nederland, is deze markt enorm gegroeid. Er zijn tientalen websites waar mensen online kunnen gokken en al deze websites bieden een uitgebreide keuze aan spellen, aanbiedingen en betaalmethodes (waaronder iDeal en PayPal). De verwachting is dat het aanbod op deze websites en het aantal beschikbare websites alleen maar gaat groeien.

E-commerce

E-commerce is de afgelopen jaren elk jaar enorm toegenomen. Dagelijks verschijnen er nieuwe websites waar je online aankopen kunt doen en bekende winkels die vroeger aan de winkelstraat werden bezocht, zijn nu ook online te vinden. Steeds meer mensen doen hun aankopen online of beginnen hun eigen bedrijf door producten te verkopen.

Cybersecurity

Met de enorme toename in gebruik van het internet, zijn er ook steeds meer mensen die zich bewust worden van de gevaren die dit met zich mee kan brengen. Gegevensinbreuk en schendingen van onze privacy zijn populaire onderwerpen en de cybersecurity-industrie probeert ons hiertegen te beschermen. De populariteit van andere industrieën die hierboven worden genoemd, draagt alleen maar bij aan de groei van deze industrie en het is dus een zeer populaire keuze onder beleggers.

Groene energie

Hernieuwbare energie wordt steeds belangrijker nu mensen zich meer bewust worden van het effect dat fossiele brandstoffen op onze planeet hebben. Veel overheden bieden subsidies voor schone energie waardoor de kolenindustrie ook steeds minder populair wordt. Het is dus zeker een goede industrie om in te investeren. 

Productie- en verwerkingsindustrie

Productie- en verwerkingsbedrijven zijn al sinds de industriële revolutie in opkomst en blijven zich constant verder ontwikkelen met behulp van de nieuwste technologieën. Zowel afgewerkte als onbewerkte goederen worden over de hele wereld verscheept. Deze industrie is bijvoorbeeld verantwoordelijk voor het verpakken van eetbare producten, zoals groenten en fruit die niet in ons eigen land groeien. 

EdTech

Er wordt steeds vaker op afstand les gegeven. Dit wordt mogelijk gemaakt door Educational technology. EdTech maakt het namelijk gemakkelijker voor studenten om online lessen bij te wonen. Hardware, software, theorie en praktijk worden gecombineerd door scholen en universiteiten om de werkdruk van leerkrachten te verminderen en studenten te helpen betere resultaten te behalen.

Digitale marketing

Met zoveel dingen die online worden gedaan, is het ook niet verbazingwekkend dat bedrijven het internet gebruiken om nieuwe klanten te trekken. Bedrijven investeren daarom veel in online marketing, omdat het belangrijk voor ze is om hoog in de resultaten van zoekmachines te staan om te worden gevonden door potentiële klanten.  Er zijn veel Nederlandse bedrijven die diensten aanbieden op het vlak van online marketing en zich bezighouden met, onder andere, SEO, SEA en andere aspecten van dit vakgebied. Er is steeds meer vraag naar deze diensten en de mogelijkheden voor groei zijn daardoor eindeloos.

Geneesmiddelen

De farmaceutische sector en gezondheidszorg zijn enorm belangrijk en de vraag naar meer effectieve behandelingen voor bekende en onbekende ziektes zal nooit verminderen. De verwachting is dat er het komende jaar meer dan 2 miljoen banen zullen vrijkomen in de gezondheidszorg, wat duidelijk laat zien hoeveel deze industrie momenteel aan het groeien is.

De koop van aandelen kan flink worden beloond in opkomende industrieën, maar je loopt natuurlijk altijd een risico als je geld ergens in investeert. Het is daarom essentieel om genoeg onderzoek te doen naar de industrie en de bedrijven waar je mogelijk in wilt investeren en markttrends te volgen voordat je de sprong maakt.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.